Κέικ σοκολάτας 

Υλικά

3 αυγά
1 και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο

1 φλιτζάνι τσαγιού κακάο 50%
2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι σίτου
1 και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού διττανθρακική σόδα

1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
4 κουταλιές σούπας κακάο
1/2 κουτί κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Σ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο,τ αυγά και το ζεστό γάλα.Χτυπάμε με το μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σ ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη,το μπέικιν και τη σόδα.Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα και προσθέτουμε το υγρό μείγμα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα.Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μικρό μακρόστενο πυρέξ και αδειάζουμε το μείγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-55 λεπτά περίπου.
Σ ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, το βούτυρο,το κακάο.Το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.Ανακατεύουμε.Ετσι όπως είναι ζεστή την ρίχνουμε πάνω απ το κέικ και την απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
Κόβουμε, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!!!!!!

Καλή επιτυχία!!!

Προηγούμενο άρθροΡιζότο με κάστανα…είναι φανταστικοοοοοό
Επόμενο άρθροΚέικ με σπιτική μαρμελάδα και σαντιγί…για τον απογευματινό καφέ