Υλικά

4 αυγά
500 ml  γάλα
100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
100 γρ. λιωμένη σοκολάτα
75 γρ. αλεύρι
50 γρ. σκόνη κακάου
150 γρ. ζάχαρη άχνη
γεύση βανίλιας / ρούμι
μια πρέζα αλάτι
Ζάχαρη άχνη για ξεσκόνισμα

Εκτέλεση

Πρέπει να ξεκινήσετε προθέρμανση του φούρνου στους 160º C
Βουτυρώστε 17 / 27cm ή 20 / 20cm ταψί.
Χτυπάτε τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν κρεμώδη και απαλά.
Προσθέστε τη βανίλια / ρούμι και τη λιωμένη σοκολάτα. Αναμείξτε για να ενσωματωθούν.
Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και κτυπήστε μέχρι να ενσωματωθεί ομοιόμορφα.
Προσθέστε την σκόνη κακάο και ενσωματώστε.

Προσθέστε το μισό αλεύρι, ενσωματώστε. Προσθέστε το μισό γάλα και ενσωματώστε.
Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι και το υπόλοιπο γάλα και ανακατέψτε μετά από κάθε ενσωμάτωση.
Τοποθετήστε τα ασπράδια των αυγών σε ένα μπολ και προσθέστε μια πρέζα αλάτι. Αναμείξτε με μεγάλη ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μαρέγκα.

Χρησιμοποιήστε ένα ξύλινο κουτάλι ή μια σπάτουλα για να ανακατέψτε στα ασπράδια αυγών. 
Ρίξτε το μείγμα στον προετοιμασμένο ταψί. Ψήνετε στους 160ºC για 50-60 λεπτά ή στους 180ºC για 45 λεπτά.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε, ακόμη και να το κρατήσετε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Εάν δεν αντέχετε, αφήστε να κρυώσουν για λίγα λεπτά και δοκιμάστε αυτό το υπέροχο κέικ.
Αφού κρυώσει, κόψτε σε κύβους. Σερβίρετε με άχνη ζάχαρης.
Απολαμβάνω!

ΠΗΓΗ: http://isabellskitchen.com/

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια με Σάλτσα και Τυρί στο Φούρνο
Επόμενο άρθροΤα Κουλουράκια της Ελένης