Το Μιλφέιγ της Φαίης

Συστατικά

Για κρέμα
1 λίτρο γάλακτος
100 g αμύλου αραβοσίτου
3 κρόκους αυγού
270 g ζάχαρης
1 φασόλι βανίλιας
100 γραμ. Βούτυρο
200 γρ κρεμα γάλακτος
200γρ. Επιπλέον έτοιμη κρέμα σαντιγί για την επικάλυψη (Προαιρετικά)

Για τη βάση
850 gr Φύλλα σφολιάτας
100 g ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα, για το σερβόρισμα αν σας αρέσει (δεν χρησιμοποιώ κανέλα)

Μέθοδος

 

Για την κρέμα

Σε μια κατσαρόλα προσθέστε 900 ml γάλακτος και την μισή ζάχαρη.
Αφαιρέστε από τα φασόλια βανίλιας με ένα μικρό μαχαίρι τους σπόρους και προσθέστε τους στην κατσαρόλα μαζί με το εξωτερικό περίβλημα από το φασόλι βανίλιας.
Τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι να βράσει.
Σε ένα μπολ, προσθέστε τους κρόκους αυγών και την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπήστε με σύρμα.
Προσθέστε το γάλα και μετά το κορνφλαουρ. Ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν πλήρως τα συστατικά.
Μόλις το γάλα βράσει στην κατσαρόλα, προσθέστε σταδιακά το μείγμα του κρόκου αυγού ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε συνεχώς.

Βάλτε τελικά όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και βάλτε πάνω στην φωτιά .
Ανακατέψτε συνεχώς για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει η κρέμα. Βγάζουμε από τη φωτιά και δοκιμάζουμε,
δεν πρέπει να νιώθουμε γεύση από αλεύρι.
Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε το βούτυρο και χτυπήστε μέχρι να λιώσει.
Αφαιρέστε το κέλυφος βανίλιας και μεταφέρετε την κρέμα σε ένα μπολ.
Καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα, βεβαιώνοντας ότι το πλαστικό αγγίζει απευθείας την επιφάνεια της κρέμας  έτσι ώστε να μην σχηματιστεί κρουστα.

Ενα γλυκό αφράτο με βελουδένια κρέμα
Βάλτε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Για τη βάση

Προθερμάνετε τον φούρνο στον ανεμιστήρα 190 * C
Απλώστε τη ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας και κόψτε κάθε φύλλο σε 12 κομμάτια. Θέλετε 24 κομμάτια συνολικά.
Πασπαλίστε και τις δύο πλευρές των κομματιών ζύμης με ζάχαρη και βάλτε σε 2 ταψιά που είναι
στρωμένα με λαδόκολα. Τρυπήστε τα με το πιρούνι παντού για να μην φουσκώσουν ενώ ψηθούν.
Ψήστε για 15-20 λεπτά και αφήστε τα στην άκρη.

Σε ένα μίξερ χτυπάμε με το σύρμα την παγωμένη κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει και να
γίνει σαντιγί, πρέπει να έχει σύσταση στραγγιστού γιαουρτιού.
Μόλις είναι έτοιμη και η κρέμα, την χτυπάμε λίγο στο μίξερ με το σύρμα για 20 μόνο δευτερόλεπτα!!


Ρίχνουμε τη σαντιγί μας στην κρέμα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ ίσα – ίσα να αναμειχθούν.

Μοιράζουμε την κρέμα μας σε 2 κορνέ.

Για τη συναρμολόγηση

Παίρνουμε το ένα κορνέ και βάζουμε λίγη κρέμα σε ένα ξύλο κοπής για να κολλήσει το γλυκό μας. Τοποθετούμε τις 6 σφολιάτες μας και απλώνουμε από πάνω με κρέμα.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να κάνουμε 3 στρώσεις από σφολιάτα και κρέμα.
Με ένα κουτάλι φροντίζουμε να καλύψουμε το γλυκό μας με όλη την κρέμα. 

Τέλος απλώνουμε από πάνω την έτοιμη σαντιγί


Βάζουμε όση σφολιάτα έχει μείνει σε ένα μπολ (6 κομμάτια), τη θρυμματίζουμε,τη ρίχνουμε από πάνω και από πλάγια για να πάει παντού και πασπαλίζουμεμε ζάχαρη άχνη και κανέλα. (Δεν χρησιμοποιώ τη κανέλα)

 

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΥγιεινή Σαλάτα Μπρόκολου
Επόμενο άρθροΓαρίδες Σαγανάκι με ούζο