Το μπουγιουρντί είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου ορεκτικά, που συνδυάζει τέλεια την αλμύρα της φέτας με τη γλύκα της ντομάτας και την ένταση του μπούκοβου. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους αγαπούν τις πικάντικες γεύσεις και θέλουν να φτιάξουν κάτι γρήγορο, αλλά ταυτόχρονα απίστευτα νόστιμο. Είναι το τέλειο συνοδευτικό για ούζο ή τσίπουρο, ενώ μπορεί να γίνει και ένα χορταστικό γεύμα για μια κρύα βραδιά.
Υλικά για το Μπουγιουρντί
- 1 κονσέρβα ντομάτα (αποφλοιωμένες και σε κύβους)
- 1 τετράγωνη φέτα τυρί φέτα
- Μερικές φέτες κασέρι
- Μερικές φέτες γλυκές πιπεριές “κέρατο”
- Μπούκοβο (νιφάδες τσίλι)
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Ρίγανη
Εκτέλεση της Συνταγής
Προθερμαίνω τον φούρνο μου στους 200°C και βάζω όλα τα υλικά δίπλα μου. Τοποθετώ τις μισές ντομάτες στον πάτο από το μικρό μου μπολ για ψήσιμο.
Προσθέτω ένα στρώμα από τις φέτες κασεριού, ακολουθούμενες από τις τετράγωνες φέτες φέτας. Προσθέτω το άλλο μισό από τις ντομάτες σε κύβους πάνω από τη φέτα.
Τώρα προσθέτω τις υπόλοιπες φέτες κασεριού και τις πράσινες πιπεριές. Περιχύνω με ελαιόλαδο και τελειώνω με μερικές νιφάδες τσίλι και λίγη αποξηραμένη ρίγανη.
Τοποθετώ το καπάκι (ή καλύπτω καλά με αλουμινόχαρτο) και ψήνω στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Σερβίρω το μπουγιουρντί αμέσως με φρέσκο ψωμί. Βάζω με ένα κουτάλι μερίδες σε κάθε πιάτο ή το βάζω στη μέση και απλώς βουτάω το ψωμί μου στο ζεστό τυρί.
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 25 λεπτά
Χρήσιμα Tips για το Μπουγιουρντί
Για να γίνει ακόμα πιο νόστιμο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκες ντομάτες αντί για κονσέρβα, αλλά βεβαιωθείτε ότι τις έχετε καθαρίσει και ψιλοκόψει καλά.
Αν θέλετε πιο πικάντικη γεύση, προσθέστε περισσότερο μπούκοβο.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα τυριά, όπως γκούντα ή κεφαλογραβιέρα, για διαφορετικές γευστικές αποχρώσεις.









