Συστατικά
6-8 πατάτες μεγάλου μεγέθους καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια 
χυμό ενός λεμονιού
¼ έως 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο,
½ κουταλάκι αλάτι 
½ κουταλάκι σπασμένο μαύρο πιπέρι
1 1/2 κσ ξηρά βότανα, ρίγανη, θυμάρι και δενδρολίβανο είναι καλές επιλογές
1 ολόκληρο σκόρδο σπασμένα σε περίπου 4 κομμάτια, προαιρετικά

Οδηγίες
Βράστε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για περίπου 3-4 λεπτά, όχι περισσότερο.
Εν τω μεταξύ, προθερμένετε στον φούρνο στους 180 C, και ένα ταψί επαρκούς μεγέθους για να χωρέσουν άνετα οι πατάτες. 
Μετά την προπαρασκευή, στραγγίστε τις πατάτες και αφήστε τους να παραμείνουν για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, ανακατέψτε τις πατάτες με το χυμό λεμονιού.
Ανακατέψτε καλά έτσι ώστε οι πατάτες να απορροφήσουν το χυμό λεμονιού.
Προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι, τα βότανα, τις σκελίδες σκόρδου και το ελαιόλαδο.
Μεταφέρετε τις καρυκευμένες πατάτες, το σκόρδο και το λάδι στο καυτό ταψί. Αυτά θα πρέπει να τσιτσιρίζουν καθώς θα πέσουν στο ταψί μια καλή ένδειξη ότι δεν θα κολλήσουν. Ψήνουμε τις πατάτες για περίπου 60-75 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα, γυρίζοντας τες κάθε 20 λεπτά ή έτσι. Μετά από τα πρώτα 10 λεπτά, δώστε στο ταψί ένα κούνημα για να βεβαιωθείτε ότι οι πατάτες δεν είναι κολλημένες σε αυτό. Το ψημένο σκόρδο ίσως χρειαστεί να αφαιρεθεί πριν τελειώσουν οι πατάτες καθώς μαγειρεύει γενικά γρηγορότερα.

https://www.rockrecipes.com/

Προηγούμενο άρθροΜοσχαράκι στην κατσαρόλα με μανιτάρια…για όλη την οικογένεια
Επόμενο άρθροΑφράτα σταφιδόψωμα για όλες τις ώρες!