Η τέλεια ζύμη πίτσας είναι το κλειδί για μια πραγματικά νόστιμη και επιτυχημένη πίτσα. Με αυτή τη συνταγή, θα φτιάξετε μια ζύμη που θα είναι αφράτη στο εσωτερικό και τραγανή στο εξωτερικό, ακριβώς όπως πρέπει. Εγώ τη θεωρώ την καλύτερη συνταγή για σπιτική πίτσα.

Συστατικά

1 φλιτζάνι + 1 κσ νερό ζεστό από 40 έως 45 βαθμούς
2 1/4 κουταλάκι του γλυκού ενεργή ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι αλάτι
1 κσ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Οδηγίες

Θερμάνετε το νερό μεταξύ 40 και 45 βαθμούς.
Πασπαλίστε 2 1/4 κγ μαγιά πάνω από το νερό. Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη πάνω από τη μαγιά.

Αφήστε το να καθίσει μέχρι το νερό να γίνει αφρώδες.

Αν δεν γίνει έτσι όπως απεικονίζεται παρακάτω, πετάξτε το και ξεκινήστε ξανά.


Στο μπολ ενός μπλέντερ προσθέστε τρία φλιτζάνια αλεύρι και αλάτι. Χτυπήστε για λίγα δευτερόλεπτα για να κατανείμετε ομοιόμορφα το αλάτι.
Όταν λειτουργεί το μπλεντερ, προσθέστε λάδι. Στη συνέχεια, προσθέστε το μείγμα της μαγιάς όσο λειτουργεί το μπλεντερ  μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης.


Λαδώστε ένα μεγάλο μπολ και βάλτε τη ζύμης μέσα και σκεπάστε με πλαστικό περιτύλιγμα. Αφήστε το να διπλασιαστεί σε μέγεθος, περίπου μια ώρα έως μιαμιση ώρα.

Βγάλτε τη ζύμη  έξω για να δημιουργήσετε δύο μπάλες ζύμης για δύο βάσεις πίτσας.

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η ζύμη σας ακόμα πιο επιτυχημένη:

  • Νερό: Η σωστή θερμοκρασία του νερού είναι κρίσιμη για την ενεργοποίηση της μαγιάς. Αν είναι πολύ κρύο, δεν θα ενεργοποιηθεί. Αν είναι πολύ ζεστό, θα “κάψει” τη μαγιά.
  • Ελαιόλαδο: Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο δίνει στη ζύμη πλούσια γεύση και ωραία υφή.
  • Αλεύρι: Μη φοβάστε να προσθέσετε λίγο ακόμα αλεύρι αν η ζύμη κολλάει στα χέρια σας, αλλά όχι πολύ για να μην γίνει σκληρή.
  • Φούσκωμα: Το φούσκωμα της ζύμης είναι το πιο σημαντικό βήμα. Βεβαιωθείτε ότι το μπολ είναι σκεπασμένο και ότι βρίσκεται σε ζεστό μέρος, χωρίς ρεύματα αέρα.

Καλή Επιτυχία