Κεκάκια με σοκολάτα και καρύδα

Υλικά:

3 αυγά
15 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
100 ml λαδιού
100 ml γάλακτος
17 κουταλιές μαλακό αλεύρι τύπου-400
1 μπεικιν παουντερ

200 g σοκολάτας με όσο το δυνατόν υψηλότερο ποσοστό κακάου
150 γρ. τριμμένη καρύδας
1 κσ βούτυρο

Διαστάσεις κέικ 35 x 24 εκ

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνει μαρέγκα
Χτυπάμε του κρόκους των αυγών χωριστά και σταδιακά προσθέτουμε και την ζάχαρη ενώ χτυπάμε.
Προσθέτουμε το γάλα και λάδι μέσα στο μείγμα των κρόκων και χτυπάμε να ομογενοποιηθεί.
Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το μπεικιν και ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά μέσα στο μείγμα
των κρόκων και χτυπάμε με το μίξερ χειρός.
Ρίχνουμε την μαρέγκα μέσα στο μείγμα των κρόκων-αλεριου και ανακατεύουμε με μία μαριζ.
Αδειάζουμε το τελικό μείγμα μέσα μιά φόρμα (τσερκι) στρωμένη με χαρτί ψησίματος

ψήνουμε στους 180c-15 για έως και 20 λεπτά.

Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το γάλα και την καρύδα να βράσουν.
Προσθέτουμε την σοκολάτα και το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσουν και χτυπάμε με μία μαρίζ μέχρι το μείγμα να γίνει σοκολατένιο.
Κόβουμε από τις άκρες του κέικ το σκληρό κομμάτι και τα κρατάμε στην άκρη.


Κόβουμε το κέικ σε κυβάκια
Βουτάμε ένα ένα τα κομμάτια του κέικ στην σοκολάτα με την βοήθεια ενός πιρουνιού και μετα το περνάμε και από την τριμμένη καρύδα.


Αφήνουμε να στεγνώσουν και είναι έτοιμαααα

Διαστάσεις 5×5 εκατοστά το κέικ είναι όμορφα μαλακά λιώνουν στο στόμα και αν είναι απαραίτητο μπορείτε να το παγώσετε και να το ξεπαγώσετε όταν το χρειάζεστε παραμένει φρέσκο ​​και μαλακό σαν να το φτιάξατε τώρα ..

Καλή Επιτυχία

Εγγραφείτε στο κανάλι της συνταγής εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΓρήγορο κέικ με κεράσια
Επόμενο άρθροΦουσκωτές πιτούλες γεμιστές με πατάτα…