Αν σας αρέσει η συνταγή μας, Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!
Τα φασολάκια με μελιτζάνες είναι ένα πιάτο που μέχρι πριν λίγο καιρό δεν είχα την καλύτερη σχέση μαζί του. Τα μαγείρευα ίσα-ίσα 2 φορές μέσα στο καλοκαίρι, με τον κλασικό τρόπο: λάδι, κρεμμύδι, μια πατάτα, πολτό από φρέσκια ντομάτα και μια σε καρεδάκια, ένα κουταλάκι του γλυκού πελτέ, μαϊντανό, αλατοπίπερο, και κάποιες φορές μια σκελίδα σκόρδο. Τα άφηνα σε φαρδιά κατσαρόλα, να μείνουν με το λαδάκι τους, να μην “κολυμπάνε”, και μια πυκνή σαλτσούλα. Είχα προσθέσει κατά καιρούς καρότο, πιπεριά Φλωρίνης, κολοκυθάκι. Έδιναν ωραίο χρώμα, αλλά τίποτα το ιδιαίτερο στη γεύση. Μέχρι που μια πιτσιρίκα στη δουλειά, μου είπε ότι η μητέρα της στο χωριό μαγειρεύει πάντα τα “τρυφερά” φασολάκια με μελιτζάνα! Εγώ δεν το ήξερα. Τι να πω; Νομίζω πως η μελιτζάνα είναι το λαχανικό που τα απογειώνει!
Φασολάκια με μελιτζάνες

Ανακαλύψτε τη συνταγή για Φασολάκια με Μελιτζάνες που αλλάζει τα δεδομένα! Ζουμερά φασολάκια μελωμένα με μελιτζάνες και πλούσια σάλτσα. Γίνεται λουκούμι!
Ingredients
- Για να ετοιμάσουμε αυτά τα απίθανα φασολάκια με μελιτζάνες, θα χρειαστούμε τα εξής
- 1 κιλό φασολάκια (τρυφερά)
- 2 τσακώνικες μελιτζάνες (κομμένες σε λωρίδες)
- Λίγο ελαιόλαδο (για το τσιγάρισμα των λαχανικών)
- 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο ή χοντροκομμένο, όπως σας αρέσει)
- 1 πατάτα (κομμένη σε κύβους)
- 1 φρέσκια ντομάτα (πολτός)
- 1 φρέσκια ντομάτα (κομμένη σε καρεδάκια)
- 1 κ.γ. πελτές ντομάτας
- Λίγο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 σκ. σκόρδο (προαιρετικά, ψιλοκομμένη)
- Λίγο νεράκι
Instructions
Πάμε τώρα βήμα-βήμα να ετοιμάσουμε αυτό το πεντανόστιμο Φασολάκια με Μελιτζάνες:
- Ξεκινάω με τις μελιτζάνες, γιατί αυτές είναι το μυστικό! Κόβω τις δύο τσακώνικες μελιτζάνες σε λωρίδες. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, βάζω λίγο ελαιόλαδο και τις τσιγαρίζω πρώτες, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα. Μπορεί να λιώσουν λίγο, αλλά αυτό είναι που θα δώσει απίστευτη νοστιμιά στη σάλτσα. Τις βγάζω και τις βάζω στην άκρη.
- Στο ίδιο λάδι (αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο ακόμα), ρίχνω το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σοτάρω μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο. Αν θέλω, σε αυτό το σημείο προσθέτω και την ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδου.
- Προσθέτω την πατάτα κομμένη σε κύβους και τα φασολάκια (καθαρισμένα και πλυμένα). Ανακατεύω καλά όλα τα λαχανικά να σοταριστούν για λίγα λεπτά.
- Τώρα έρχονται οι ντομάτες! Προσθέτω τον πολτό από τη μία φρέσκια ντομάτα (τριμμένη), την κομμένη σε καρεδάκια ντομάτα και το ένα κουταλάκι του γλυκού πελτέ. Ανακατεύω καλά να ενωθούν οι γεύσεις.
- Ρίχνω αλάτι και πιπέρι. Προσθέτω λίγο νεράκι, τόσο ώστε να σκεπάζει ίσα-ίσα τα φασολάκια. Θέλω να μείνουν "με το λαδάκι τους" και να μη "κολυμπάνε".
- Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια και οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα.
- Λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος, προσθέτω τις τσιγαρισμένες μελιτζάνες. Ανακατεύω απαλά να ενσωματωθούν και τις αφήνω να πάρουν μια τελευταία βράση μαζί με το υπόλοιπο φαγητό, ώστε να απελευθερώσουν όλα τους τα αρώματα στη σάλτσα.
- Τέλος, ρίχνω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύω.
Αυτό το καλοκαιρινό φαγητό, τα Φασολάκια με Μελιτζάνες, γίνεται απλά απίστευτο!
Η Συνταγή είναι της κας Souki Simeonidou
Notes
💡 Tips από εμένα:
- Φαρδιά κατσαρόλα: Η φαρδιά κατσαρόλα βοηθάει τα φασολάκια να μαγειρευτούν ομοιόμορφα και να μη λιώσουν, ενώ η σάλτσα δένει πιο ωραία.
- Συνοδευτικό: Τα φασολάκια με μελιτζάνες ταιριάζουν απίστευτα με φέτα και φρέσκο, τραγανό ψωμί για να βουτήξετε στην πεντανόστιμη σάλτσα!
Ελπίζω να το απολαύσετε όσο κι εγώ! Καλή όρεξη!