Μοσχάρι Γιουβέτσι

Αυτή η συνταγή θα σου θυμίσει το γιουβετσάκι που έφτιαχνε η μαμα και μυριζε όλο το σπιτι. Το κρέας θα λιώνει στο στόμα και το κοκκινιστό κριθαράκι θα γλυστράει μαζί με τα υγρά του και τα λαχανικά. 

Υλικά (για 4)

1000 γρ. μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 πιπεριά (κόκκινη ή πράσινη), κομμένη σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1 1/2 φλιτζάνι Κριθαράκι
1/4 φλιτζάνι στραγγισμένος πουρές ντομάτας (Passata)
6 φλιτζάνια ζωμό βοδινο ή της επιλογής σας
Αλάτι και πιπέρι
τριμμένο τυρί κεφαλοτύρι

Προθερμασμένος φούρνος 190 βαθμούς

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, προσθέστε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σας και σοτάρετε για 5-7 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το Κριθαράκι και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά να φρυγανιστούν οι πυρήνες.
Προσθέστε τον ζεστό ζωμό και τον πουρέ ντομάτας και αφήστε να πάρει μια βράση ανακατεύοντας.

Προσαρμόστε το καρύκευμα με αλάτι και πιπέρι.
Μεταφέρετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος ψησίματος και προσθέστε το κρέας και ψήστε το ακάλυπτο για 30-40 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθούν
οι περισσότεροι χυμοί και από πάνω να ροδίσει.
Σερβίρουμε ζεστό με λίγο φρέσκο πιπέρι-ριγανη ή και τριμμένο κεφαλοτύρι.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθρο6 απλοί τρόποι για να αποτοξινώσετε το συκώτι σας
Επόμενο άρθροΜοσχαρίσιο κοκκινιστό (εσκαλοπ)