Το μπισκοτογλυκό είναι το απόλυτο γλυκό ψυγείου, συνδυάζοντας την κρεμώδη υφή με την τραγανή γεύση των μπισκότων. Είναι ιδανικό για να το φτιάξετε όταν θέλετε κάτι γρήγορο, αλλά εξίσου εντυπωσιακό. Εγώ το φτιάχνω συχνά για τις απρόσμενες επισκέψεις, γιατί είναι έτοιμο στο λεπτό και αρέσει σε όλους.

Υλικά

800 ml. γάλα
5 κουταλιές ζάχαρη
4 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές κακάο
30 γρ. βούτυρο
ξύσμα πορτοκαλιού
225 γρ. Μπισκότα πτι μπερ
50 γρ. Μπισκότα σαβουαγιάρ
Σιρόπι σοκολάτας

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα και ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Προσθέτουμε το ξύσμα και το βούτυρο και συνεχίζουμε ν ανακατεύουμε.

Σε μια μακρόστενη φόρμα 10Χ20 βάζουμε διάφανη μεμβράνη και ρίχνουμε λίγο από το μείγμα μας.

Βάζουμε μία στρώση μπισκότα και πάλι κρέμα από πάνω. Συνεχίζουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Στο τελείωμα βάζουμε μπισκότα σαβουαγιάρ καλύπτουμε με την μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Σε μια πιατέλα αναποδογυρίζουμε το γλυκό μας και το πασπαλίζουμε με κακάο.
Γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας και απολαμβάνουμε!!!!!!!

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το μπισκοτογλυκό σας ακόμα πιο επιτυχημένο:

  • Κρέμα: Ανακατέψτε συνεχώς την κρέμα όσο είναι στη φωτιά για να μην σβολιάσει και να γίνει λεία.
  • Μπισκότα: Αν θέλετε τα μπισκότα σας να είναι πιο μαλακά, μπορείτε να τα βουτήξετε ελαφρά σε γάλα ή σε λικέρ της αρεσκείας σας πριν τα στρώσετε.
  • Ξύσμα: Το ξύσμα πορτοκαλιού δίνει ένα υπέροχο άρωμα. Αν θέλετε, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ξύσμα λεμονιού ή βανίλια.
  • Φόρμα: Αντί για μακρόστενη φόρμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα πυρέξ ή μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο.

Καλή επιτυχία