Κέικ με κρέμα

Υλικά

για το κέικ:
¾ φλιτζάνι γάλα
1 ¼ φλιτζάνι ζάχαρη
¾ φλιτζανιού βουτυρο
¾ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κούπες αλεύρι
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
4 ασπράδια αυγών (χτυπημένα) (προγραμματίστε να χρησιμοποιήσετε τους κρόκους στην επικάλυψη κρέμας!)

για την επικάλυψη κρέμας:
5 κρόκοι αυγών
130 γρ ζάχαρη
1 βανίλια
35 g κορν φλαουερ
500 ml φρέσκο ​​γάλα
100 γρ βούτυρο

Εκτέλεση

Βράζουμε το γάλα, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε παπαρουνόσπορο, αφήνουμε να σταθεί για μία ώρα.
Χτυπήστε το βούτυρο και ζάχαρη καλά, προσθέστε το μείγμα γάλακτος με παπαρουνόσπορο και τη βανίλια – ανακατέψτε.
Προσθέστε τα ξηρά υλικά – αλεύρι, αλάτι και μπέικιν πάουντερ.
Διπλώνουμε μέσα τα χτυπημένα ασπράδια.
Αδειάζουμε σε ταψάκι στρωμενο με λαδόκολλα 22 x 30 εκ .
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 35 – 45 λεπτά μέχρι το κέικ να ξεκολλήσει από τις άκρες και η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή στη μέση του κέικ.

για την επικάλυψη κρέμας:
Βαζουμε σε μέτρια φωτιά τα 400 ml από το γάλα να βράσουν
Μέσα σε ένα μπολ σπαμε τα αυγά την ζαχαρη, την βανίλια και τα χτυπάμε. Στην συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα αυγών μεσα στο ζεστό γάλα με ροη αργή και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πηξει.
Κατεβαζουμε απο την φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατευουμε μέχρι να λιωσει και να απορροφηθεί. Αφήστε να κρυώσει η κρέμα (συνήθως όσο ψήνεται το κέικ).
Όταν και το κέικ και η κρέμα έχουν κρυώσει στην αφή, απλώστε την κρέμα από πάνω και πασπαλίζω από πάνω καρύδια, λευκή σοκολάτα και χρωματιστή ζάχαρη.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚέικ αμυγδάλου, αλλά χωρίς αλεύρι και χωρίς ζάχαρη!
Επόμενο άρθροΦρούτο κέικ με κουβερτούρα