Γρήγορο γλυκό πορτοκάλι σε 5 λεπτά

Τα συστατικά

2 πορτοκάλια
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας. Κορν φλαουρ
40γρ βούτυρο
Διακοσμήστε το αλεύρι καρύδας

Εκτέλεση

Στύψτε στο αποχυμωτή 2 πορτοκάλια περίπου 300ml σε χυμό.
Αδειάστε το χυμό σε ένα κατσαρολάκι. Ρίξτε μέσα την ζάχαρη και το κορν φλαουρ.
Αρχίστε να το ανακατεύετε με τον αυγοδάρτη να διαλυθούν και μετά βάλτε το κατσαρολακι στην φωτιά.
Ανακατεύετε γρήγορα συνέχεια μέχρι να το δείτε να πήζει. Μετά ρίξτε μέσα το βούτυρο και συνεχίστε να ανακατεύετε γρήγορα μετά σβήνετε την φωτιά και ανακατεύετε να διαλυθεί το βούτυρο και να πήξει ακόμη περισσότερο να έχετε μια ωραία κρέμα.
Ξεπλύνετε με λίγο κρύο νερό τα δυο ποτήρια και αδειάστε την κρέμα στα 2 ποτήρια.


Σκεπάστε τα ποτήρια με μια μεμβράνη καλά και βάλτε στο καταψύκτη για 30 λεπτά.
Μόλις τα βγάλετε με ένα μαχαίρι χαλαρώστε το ζελε πορτοκάλι και βγάλτε από το ποτήρι.


Κόψτε σε φέτες και κυλήστε τις φέτες μέσα σε ένα πιάτο που γεμάτο με τριμμένη καρύδα.


Είναι έτοιμα να τα σερβίρετε

Προηγούμενο άρθροΑρνί κατσαρόλας με αγκινάρες πατάτες και καρότα
Επόμενο άρθροΕκμέκ Κανταΐφι…έτσι θα σας ξετρελάνει