Το Εύκολο Κέικ Μήλου είναι μια από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές, καθώς μπορώ να το φτιάξω σε χρόνο ρεκόρ και πάντα γίνεται απίστευτα νόστιμο. Μάλιστα, μπορώ να σας πω με σιγουριά ότι με αυτή τη συνταγή, δεν υπάρχει περίπτωση να αποτύχετε, ακόμα κι αν δεν έχετε ιδιαίτερη εμπειρία στη ζαχαροπλαστική. Με λίγα και απλά υλικά, φτιάχνουμε ένα αφράτο και μοσχομυριστό γλυκό που ταιριάζει τέλεια με τον καφέ ή το πρωινό μας.
Υλικά για το Κέικ Μήλου
- 2 αυγά
- 1 & 3/4 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού κανέλα
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- 6 μεσαία μήλα Fuji
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση της Συνταγής
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύω καλά τα αυγά, τη ζάχαρη, την κανέλα και το λάδι.
Στη συνέχεια, καθαρίζω τα μήλα, τα κόβω σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτω στο μπολ με το μείγμα. Ανακατεύω καλά, ώστε τα μήλα να καλυφθούν από τα υγρά συστατικά.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύω το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι. Το προσθέτω στο μπολ με τα μήλα και ανακατεύω καλά, καλύτερα με ένα πιρούνι, μέχρι όλο το αλεύρι να απορροφηθεί.
Ρίχνω το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι 20×30 εκ. ή σε δύο στρογγυλές φόρμες 15 εκ. Ψήνω για περίπου 55 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κέικ μήλου και να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι από το κέντρο.
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 55 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 1 ώρα και 5 λεπτά
Χρήσιμα Tips για το Κέικ Μήλου
Για να μην κολλήσει το κέικ, εκτός από βούτυρο, αλευρώστε καλά τη φόρμα ή το ταψάκι σας.
Εάν δεν έχετε μήλα Fuji, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε άλλη ποικιλία μήλων, όπως Granny Smith ή Golden Delicious.
Πριν το ψήσιμο, μπορείτε να πασπαλίσετε το κέικ με λίγη επιπλέον κανέλα και ζάχαρη για ακόμα πιο έντονη γεύση.











