Κέικ Καρυδιού-Εσπρέσο-Καρύδι

Υλικά

1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κσ Σκόνη στιγμιαίου εσπρέσο
2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ
1/2 φλιτζάνι σκόνη κακάου, χωρίς ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγα
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι βουτυρόγαλα – ξυνόγαλο
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι λάδι
3/4 φλιτζάνι καρύδια, χωρισμένα
1/4 φλιτζάνι μίνι τσιπ σοκολάτας
Λάδι και αλεύρι τηγάνι και αφήστε το στην άκρη.

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε μαζί αλεύρι, σκόνη εσπρέσο, μπέικιν πάουντερ, αλάτι και κακάο, αφήνουμε στην άκρη.
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη και τα αυγά.
Προσθέστε γιαούρτι, βουτυρόγαλα, βανίλια και λάδι, ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν.
Προσθέστε ξηρά συστατικά, ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι καρύδια και τσιπ σοκολάτας, συνδυάστε λίγο, στη συνέχεια ρίξτε και απλώστε σε μια βουτυροαλευρωμένη φόρμα.

Πασπαλίζετε τα τελευταία 1/4 φλιτζάνια καρύδια πάνω. Τοποθετήστε στη μέση του φούρνου. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 – 45 λεπτά ή έως ότου η οδοντογλυφίδα βγει καθαρή. Αφήστε να κρυώσουν 15 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε από το ταψί στο ράφι για να τελειώσετε την ψύξη.

Καλή Ειτυχία

 

Προηγούμενο άρθροBύσινο ή Kεράσι γλυκό…το γλυκό των γιαγιάδων μας
Επόμενο άρθροΤιραμισού Λευκής Σοκολάτας “Bianco”