Το Νηστίσιμο Κέικ Κακάο είναι η απόδειξη ότι η νηστεία δεν σημαίνει απαραίτητα στερήσεις στα γλυκά! Με απλά υλικά που έχουμε όλοι στο ντουλάπι μας, μπορούμε να φτιάξουμε ένα κέικ τόσο αφράτο και σοκολατένιο που κανείς δεν θα πιστεύει ότι είναι νηστίσιμο. Εγώ το έχω φτιάξει άπειρες φορές και είναι πάντα μεγάλη επιτυχία!

Υλικά:

– 300 γραμμάρια αλεύρι (δύο φλιτζάνια)
– 250 γραμμάρια ζάχαρης (ένα φλιτζάνι)
– 200 ml μεταλλικού νερού (ένα φλιτζάνι)
– 100 ml λαδιού.
– 25 γραμμάρια κακάου (δύο κουταλιές της σούπας)
– φάκελος σκόνης ψησίματος,
– δύο κουταλιές ουσία ρούμι.
Συστατικό ντεκόρ:
– 100 γραμμάρια της αγαπημένης σας μαρμελάδας.
– 30 γραμμάρια αλεσμένα καρύδια.
– Μερικά βατόμουρα.

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε καλά όλα τα συστατικά και βάλτε την προκύπτουσα σύνθεση σε ένα ταχί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 220 βαθμούς.
Διακόσμηση:
Στην κορυφή βάζουμε την αγαπημένη μας μαρμελάδα και διακοσμούμε με αλεσμένα καρύδια και μερικά βατόμουρα.

Tips για το Τέλειο Νηστίσιμο Κέικ Κακάο

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Νηστίσιμο Κέικ Κακάο σας αξεπέραστο! Μην παραψήσετε το κέικ, γιατί θα στεγνώσει. Είναι προτιμότερο να το βγάλετε ένα λεπτό νωρίτερα παρά αργότερα. Αντί για εκχύλισμα ρούμι, μπορείτε να βάλετε εκχύλισμα βανίλιας ή και λίγο χυμό πορτοκαλιού για διαφορετικό άρωμα. Για έξτρα σοκολατένια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε και λίγες σταγόνες κουβερτούρας (νηστίσιμης) στο μείγμα. Αν δεν έχετε μεταλλικό νερό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σόδα.

Καλή Απόλαυση