ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

570 g πατάτες (περίπου 3 πατάτες μεσαίου μεγέθους), ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες  
570 g κολοκυθάκια κολοκυθάκια (2 έως 3 κολοκυθάκια), κομμένα σε λεπτές φέτες σε στρογγυλά κομμάτια

Αλατοπίπερο
2 κουταλάκια / 3,6 γραμμάρια ξηρής ρίγανης
1 κουταλάκι του γλυκού / 1,2 γραμμάρια αποξηραμένου δενδρολίβανου
1/2 φλιτζάνι / 35 γρ. Ψιλοκομμένο μαϊντανό
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
794 g κονσέρβες ντομάτες σε κύβους με χυμό 
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι ή 2 μικρότερα κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες  (εάν είναι μεγάλα, θα θέλετε να κόψετε το κρεμμύδι στη μεση πρώτα και στη συνέχεια σε φέτες)

ΟΔΗΓΙΕΣ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C. 
Τοποθετήστε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Ρίξτε αλάτι , πιπέρι, ρίγανη και δεντρολίβανο. Προσθέστε φρέσκο ​​μαϊντανό, σκόρδο και ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά για να βεβαιωθείτε ότι τα λαχανικά είναι καλυμμένα με ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά.


Πιάστε ένα μεγάλο ταψί (χρησιμοποίησα ένα 30 cm.) Ρίξτε 1/2 των κονσερβοποιημένων ντοματών σε κύβους και απλώστε τες για να καλύψετε το κάτω μέρος του ταψιού.
Τοποθετήστε τις καρυκευμένες πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα κομμένα κρεμμύδια στο ταψί σε σειρές (απλά βαλτε τες γύρω γύρω στο σχήμα του ταψιού και εναλλάσσοντας).


Εάν έχετε λίγο από το παρθένο ελαιόλαδο και το μίγμα σκόρδου που έχει απομείνει στο δοχείο ανάμιξης, ρίξτε το σε όλα τα λαχανικά, και στη συνέχεια από πάνω τις υπόλοιπες κομμένες ντομάτες από το κουτί σας.
Καλύψτε το τηγάνι με αλουμινόχαρτο (ώστε να μην αγγίζει τα λαχανικά). Ψήνουμε σε 200 βαθμούς C και ψήνουμε για 45 λεπτά. Αφαιρέστε προσεκτικά το φαγητό και αφαιρέσετε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο και στη συνέχεια τοποθετήστε το ξανά στον φούρνο, και ψήστε για άλλα 30-40 λεπτά ή έως ότου τα λαχανικά είναι μαλακά και ψημμένα και το μεγαλύτερο μέρος των υγρών να έχει εξατμιστεί. (οι φούρνοι ποικίλλουν, οπότε δώστε προσοχή και ελέγξτε όταν είναι απαραίτητο.)
Βγάλτε από το φούρνο και σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου με πρόσθετο ελαιόλαδο και ένα κομάτι φέτα. 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακά γεμιστά με ρύζι…το φαγητό του καλοκαιριού
Επόμενο άρθροΨαρόπιτα με ότι ψάρι σας έχει μείνει…πολύ νόστιμη