Το Κωκ Ταψιού είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά, που συνδυάζει την απαλή υφή του παντεσπανιού με τη δροσερή, κρεμώδη γέμιση και το πλούσιο σοκολατένιο γλάσο. Είναι ένα γλυκό που σερβίρεται σε ατομικές μερίδες και είναι ιδανικό για κέρασμα, καθώς είναι και εντυπωσιακό και πεντανόστιμο. Εγώ το προτιμώ για τις Κυριακές μου γιατί τρώγεται ευχάριστα από όλη την οικογένεια.

Υλικά & Εκτέλεση

5 αυγα,
125 γραμμαρια ζαχαρη,
155 γραμμαρια αλευρι φαριναπ,
1 βανιλια!
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε κοσκινισμενα αλευρι,βανιλια και ανακατευουμε απαλα με μαριζ! Τοποθετουμε στο σκευος μας και το ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο για 25 λεπτα!Οταν κρυωσει το κοβουμε στην μεση!!! 

Σιρόπι Υλικά και Εκτέλεση:

1 ποτηρι νερο,
1 ποτηρι ζαχαρη βρασιμο 2 λεπτα!!

Κρέμα Υλικά & Εκτέλεση:

1 λιτρο γαλα,
1 φλυντζανι τσαγιου ζαχαρη,
4 κουταλιες της σουπας κορν φλαουρ,
2 κουταλιες της σουπας αλευρι,
2 κροκους αυγων,
2 κουταλιες της σουπας βουτυρο,
1 βανιλια!

Ζεσταινουμε το γαλα με την ζαχαρη,προσθετουμε το κορν φλαουρ με το αλευρι διαλυμενα σε λιγο απο το ζεστο γαλα ανακατευουμε και οταν πηξει κατεβαζουμε και προσθετουμε βουτυρο,βανιλια,κροκους!

Γλάσσο Υλικά και Εκτέλεση:

250 γραμμαρια βουτυρο,
250 γραμμαρια αχνη ζαχαρη,
60 γραμμαρια κακαο,
2 κουταλιες της σουπας γαλα βρασιμο 2 λεπτα!

Συναρμολόγηση όλα κρύα:

Βαζουμε τον ενα πατο σιροπιαζουμε με κουταλα απαλα,ριχνουμε την κρεμα,τοποθετουμε το αλλο πατο σιροπιασμα ξανα και τελος το γλασσο! 

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Κωκ Ταψιού σας ακόμα πιο επιτυχημένο:

  • Παντεσπάνι: Μην παραψήσετε το παντεσπάνι, γιατί θα γίνει στεγνό. Όταν βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή, είναι έτοιμο.
  • Ανάδευση: Όταν προσθέσετε το αλεύρι, ανακατέψτε με απαλές κινήσεις για να μην χάσετε τον όγκο του μείγματος των αυγών.
  • Κρέμα: Προσθέστε τους κρόκους μόνο αφού κατεβάσετε την κρέμα από τη φωτιά, για να μην «κόψουν».
  • Γλάσο: Το γλάσο πρέπει να έχει μια ρευστή υφή. Αν είναι πολύ σφιχτό, προσθέστε λίγο ακόμα γάλα.
  • Ψύξη: Αφήστε το γλυκό να παγώσει καλά στο ψυγείο για αρκετές ώρες πριν το σερβίρετε, για να σφίξει η κρέμα.