Τα Τρίγωνα Πανοράματος με κρέμα και σαντιγί είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά της χώρας μας. Η συνταγή αυτή είναι από αυτές που αξίζει να δοκιμάσετε, γιατί θα σας δώσει το τέλειο αποτέλεσμα: ένα τραγανό φύλλο, σιροπιασμένο όσο πρέπει και μια κρέμα τόσο νόστιμη που θα σας μείνει αξέχαστη.
Υλικά
Για να φτιάξουμε τα τρίγωνα, θα χρειαστούμε:
Για το φύλλο:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
- 200 γρ. βούτυρο για άλειμμα
Για το σιρόπι:
- 500 γρ. ζάχαρη
- 400 γρ. νερό
Για την κρέμα:
- 250 ml φρέσκο γάλα
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 80 γρ. ζάχαρη
- 1 κάψουλα βανίλιας
- 1 ολόκληρο αυγό
- 3 κρόκοι αυγών
- 20 γρ. κορν φλάουρ (κοσκινισμένο)
- 20 γρ. αλεύρι (κοσκινισμένο)
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη διακόσμηση:
- 1 φάκελος γκαρνί ζαχαροπλαστικής (με γεύση βανίλια)
- 200 ml παγωμένο γάλα
Εκτέλεση
Πρώτα το σιρόπι για να κρυώσει, για το οποίο θα πρέπει να βάλεις σε μια κατσαρόλα το νερό μαζί με την ζάχαρη και να τα αφήσεις να
πάρουν μία βράση μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη, για να βγάλεις την κατσαρόλα από το μάτι και να αφήσεις το σιρόπι να κρυώσει.
Πως θα φτιάξεις τα τρίγωνα.
Αρχικά, λιώσε το βούτυρο σε ένα μπρίκι και κόψε το κάθε φύλλο από την στενή του μεριά κάνοντας τρεις λωρίδες.
Προσοχή στο βουτύρωμα γιατί είναι σίγουρα πολύ βασικό για να βγουν τραγανά και νόστιμα τα τρίγωνα.
Βουτύρωσε λοιπόν την πρώτη λωρίδα με ένα πινέλο και βάλε από πάνω την δεύτερη για να την βουτυρώσεις και στο τέλος πρόσθεσε την τρίτη.
Δίπλωσε τα όλα μαζί σαν να κάνεις τρίγωνα πιτάκια και κόψε το φύλλο που προεξέχει, αλλά και το μεγάλο τρίγωνο που έφτιαξες σε 2 μικρά με τον τροχό που κόβεις την πίτσα.
Έπειτα, πάρε ένα κομμάτι λαδόκολλα και κάνε μικρά μπαλάκια για να γεμίσεις τρίγωνα σου, ώστε να κάνουν την τρύπα μετά το ψήσιμο και να μην βγουν κλειστά. Τέλος, βάλε ένα κομμάτι λαδόκολλα στο ταψί και ράντισε τα τρίγωνα με λίγο βούτυρο για να τα ψήσεις στον αέρα στους 170 για περίπου 25 λεπτά.
Μόλις περάσουν τα 25 λεπτά και τα βγάλεις από τον φούρνο, έτσι όπως είναι ζεστά ακόμη, βούτηξε τα στο κρύο σιρόπι για λίγο φροντίζοντας να τα γυρίσεις και από τις 2 μεριές. Για να στραγγίξουν μπορείς να τα βάλεις σε μία σχάρα.
Εννοείται ότι τώρα θα πρέπει να αφαιρέσεις από μέσα τα μπαλάκια και να γεμίσεις τα τρίγωνα με την κρέμα που έφτιαξες, χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Για την κρεμα
Βαζουμε σε κατσαρολιτσα το γαλα με την κρεμα γαλακτος να ζεσταθουν.
Σε μπολ χτυπαμε τα αβγα με το αλατι,την ζαχαρη.
Στην συνεχεια προσθετουμε το κορν φλαουρ με το αλευρι και συνεχιζουμε το χτυπημα.
Παιρνουμε το ζεστο γαλα με την κρεμα γαλακτος και τα προσθετουμε σιγα σιγα στο μιγμα αβγων χτυπωντας τα συνεχως.
Στην συνεχεια αδειαζουμε ολο το μιγμα παλι μεσα στην κατσαρολιτσα.
Την τοποθετουμε παλι στην φωτια και ανακατευουμε συνεχως.
Μεχρι να δουμε οτι η κρεμα μας εχει δεσει.
Την αδειαζουμε σε μεταλλικο μπολ να κρυωσει πολυ πιο ευκολα,και καλυπτουµε ακουµπωντας επανω στην επιφανεια της µεµβρανη για να μην πιασει κρουστα.
Αφου κρυωσει την χτυπαμε λιγο να αφρατεψει γεμιζουμε ενα-ενα τα τρίγωνα με σακουλα ζαχαροπλαστικής με την κρεμα αφηνοντας ενα μικρο κενο για να διακοσμησουμε με την σαντιγι.
Για την σαντιγι χτυπαμε τον ενα φακελο με 200 ml παγωμενο γαλα για 5 λεπτα και γαρνιρουμε τα τριγωνα μας
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Για να οργανωθούμε καλύτερα στην κουζίνα μας:
- Χρόνος Προετοιμασίας: Περίπου 45 λεπτά (για τα τρίγωνα, το σιρόπι και την κρέμα).
- Χρόνος Μαγειρέματος: Περίπου 40 λεπτά (25 λεπτά για το ψήσιμο, 15 λεπτά για την κρέμα).
- Συνολικός Χρόνος: Περίπου 2 ώρες.
- Επιπλέον Χρόνοι: Αναμονή για να κρυώσουν το σιρόπι και η κρέμα, περίπου 1-2 ώρες.
Χρήσιμα Tips για τα Τέλεια Τρίγωνα
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα Τρίγωνα Πανοράματος σας ακόμα πιο επιτυχημένα:
- Βουτύρωμα: Το καλό βουτύρωμα είναι το μυστικό για το τραγανό φύλλο. Μη φοβηθείτε να χρησιμοποιήσετε όλο το βούτυρο.
- Λαδόκολλα: Μην ξεχάσετε τα μπαλάκια λαδόκολλας. Είναι η πιο έξυπνη τεχνική για να διατηρήσουν τα τρίγωνα το σχήμα τους και να μπορείτε να τα γεμίσετε.
- Σιρόπιασμα: Το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο και τα τρίγωνα ζεστά, για να απορροφήσουν το σιρόπι σωστά.
- Κρέμα: Όταν η κρέμα κρυώσει, μπορεί να γίνει σφιχτή. Χτυπήστε τη λίγο με το μίξερ για να αφρατέψει ξανά πριν γεμίσετε τα τρίγωνα.
Καλή Απόλαυση








