Αυτό το κέικ γεμιστό με μαρμελάδα σύκου δημιουργεί έναν μοναδικό γευστικό συνδυασμό. Είναι εύκολο στην παρασκευή και το αποτέλεσμα είναι πάντα εντυπωσιακό.
Υλικά
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
100 ml γάλα
120 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
80 ml ηλιέλαιο
μια πρέζα αλάτι
300 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε σ ένα μπολ το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ.Ανακατεύουμε.
Σπάμε τ αυγά σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, μια πρέζα αλάτι και χτυπάμε με ένα σύρμα ν αφρατέψει.
Τέλος ρίχνουμε το γάλα και το ηλιέλαιο.Ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα ταυτόχρονα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 ίσα μέρη.
Βάζουμε το 1 μέρος σε μακρόστενη φόρμα σιλικόνης.
Την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
Βγάζουμε τη φόρμα απ τον φούρνο και προσθέτουμε τη μαρμελάδα.
Ρίχνουμε το δεύτερο μισό της ζύμης και ξαναβάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και το μαχαίρι μας να βγαίνει καθαρό όταν το βάλουμε μέσα στο κέικ.
Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε μερίδες.
Απαλό, αφράτο και πολύ νόστιμο.Μπορούμε να το κόψουμε και ζεστό αν θέλουμε να είναι η μαρμελάδα υγρή και να τρέχει.
Καλή σας απόλαυση!!!!
Η εκτέλεση είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη