Αν ψάχνετε για μία συνταγή που είναι πολύ πιο εύκολη και γρήγορη από όσο φαντάζεστε, αλλά με απίστευτα νόστιμο αποτέλεσμα, τότε αυτή η τραβηχτή τυρόπιτα είναι ό,τι πρέπει! Θα εκπλαγείτε με το πόσο απλά μπορείτε να φτιάξετε αυτό το παραδοσιακό έδεσμα.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Τραβηχτή Τυρόπιτα

Τραβηχτή Τυρόπιτα

Φτιάξτε μία απίθανη σπιτική τραβηχτή τυρόπιτα με φέτα και αυγά. Αυτή η συνταγή είναι γρήγορη, εύκολη και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!

Cook Time 25 minutes
Additional Time 30 minutes
Total Time 55 minutes

Ingredients

Γι' αυτή την αφράτη τραβηχτή τυρόπιτα θα χρειαστούμε:

  • 350 γρ. αλεύρι
  • 250 ml περίπου χλιαρό νερό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Ελαιόλαδο (όσο χρειαστεί)
  • Βούτυρο ή μαργαρίνη (όσο χρειαστεί)

Για τη Γέμιση:

  • 1 ελληνική φέτα (200 γρ.)
  • 2 αυγά

Για το Άλειμμα:

  • 1 ολόκληρο αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτή την πεντανόστιμη αφράτη τραβηχτή τυρόπιτα θα χρειαστούμε::

  1. Βάζω το αλεύρι σε μία μεγάλη λεκάνη, προσθέτω το αλάτι (και λίγο προζύμι αν έχω, αν και η συνταγή δεν το αναφέρει).
  2. Προσθέτω σιγά σιγά το χλιαρό νερό και ζυμώνω μέχρι να πάρω μία ομοιογενή ζύμη.
  3. Χωρίζω τη ζύμη σε 3 ίσες μπάλες, τις ξαναβάζω στη λεκάνη, τις αλείφω με άφθονο λάδι και τις αφήνω να ξεκουραστούν για 15 λεπτά.
  4. Παίρνω την πρώτη μπάλα ζύμης. Βρέχω τον πάγκο της κουζίνας ή το τραπέζι με λάδι, ώστε να μην κολλήσει η ζύμη.
  5. Ανοίγω την πρώτη στρογγυλή φύλλα με τα χέρια μου, βρεγμένα με λάδι, μέχρι να γίνει περίπου στο μέγεθος ενός πιάτου.
  6. Την αλείφω με λάδι και την βάζω στην άκρη. Κάνω το ίδιο με τη δεύτερη μπάλα ζύμης, την ανοίγω, την αλείφω με λάδι και την τοποθετώ πάνω από την πρώτη.
  7. Ανοίγω και την τρίτη μπάλα, την αλείφω με λάδι και την τοποθετώ πάνω από τις άλλες δύο.
  8. Σε ένα μπολ, τρίβω τη φέτα με τα χέρια μου, χτυπάω τα αυγά και τα προσθέτω στη φέτα. Ανακατεύω καλά τη γέμιση.
  9. Αλείφω ένα ταψί με λάδι.
  10. Παίρνω το πρώτο φύλλο (το κάτω κάτω από τις τρεις στρώσεις) και το τραβάω από όλες τις πλευρές με τα χέρια μου, βοηθώντας τον εαυτό μου με λίγο λάδι, μέχρι να γίνει διάφανο και πολύ λεπτό.
  11. Βάζω ένα μέρος από τη γέμιση πάνω στο φύλλο, το τυλίγω σε ρολό και το τοποθετώ στο ταψί. Κάνω το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση.
  12. Κόβω την τυρόπιτα σε κομμάτια (είτε σε ρολάκια είτε σε τετράγωνα, ανάλογα πώς τα έχω φτιάξει) και το αλείφω με το χτυπημένο αυγό και το λάδι.
  13. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C (στο στατικό πρόγραμμα) για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει καλά.

Notes

Tips για την Τέλεια Τραβηχτή Τυρόπιτα με Φέτα και Αυγά

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το μπουρέκι με φέτα και αυγά σας ακόμα πιο νόστιμο και αφράτο. Για να ανοίξετε πιο εύκολα τα φύλλα, βεβαιωθείτε ότι η ζύμη έχει ξεκουραστεί αρκετά και ότι τα χέρια σας είναι συνεχώς λαδωμένα. Μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση λίγο πιπέρι ή και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για επιπλέον άρωμα. Αν θέλετε μία πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λίγο βούτυρο στην επάλειψη των φύλλων αντί μόνο για λάδι.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή