Κολοκυθόπιτα Μπατζίνα

Νόστιμη  Κολοκυθόπιτα Μπατζίνα δίπλα στη θάλασσα … Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά και απολαύστε  την πιο νόστιμη πιτα χωρίς φύλλο του καλοκαιριού

Υλικά

3 μεγάλα κολοκύθια
4 αυγά,
180 ml σπορελαιο,
200 γρ γιαούρτι ή στραγγιστο,
1κ γ αλάτι,
λίγο πιπέρι,
200γρ φέτα τριμμένη,
200γρ γραβιέρα τριμμένη,
5 φυλλα ψιλοκομμένο δυόσμο,
1 μετριο κρεμμύδι
450 γρ αλεύρι,
3 κγ μπεικιν

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια από την χοντρή πλευρά του τρίφτη και ταλατιζω. Χτυπάω στο μίξερ τ’ αυγά, σπορελαιο, γιαούρτι αλάτι, λίγο πιπέρι.
Παίρνουμε τα κολοκυθάκια, τα στύβουμε απαλά με τα χέρια μας ή σε πετσέτα και τα βάζουμε στο μπολ
Στην συνέχεια προσθέτουμε ψιλοκομμένο δυόσμο,το κρεμμύδι στο μπλέντερ, αλεύρι και μπεικιν.

Προσθέτουμε φέτα τριμμένη και γραβιέρα τριμμένη και ανακατευουμε καλά
Παίρνουμε ένα μακρόστενο ταψί 30Χ40 το αλείφουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε το σιμιγδάλι και απλώνουμε το μείγμα της πίτας.

Ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 για. 50′ περίπου μέχρι να ροδοψηθεί από πάνω και να ξεκολλάει από κάτω.
Όταν είναι έτοιμη, την αφαιρούμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.

Η Συνταγή είναι της Νόπη Παρουτσίδου

Προηγούμενο άρθροΑλμυρές τυρομπουκιές…τις λατρεύουν οι περισσότερες σύγχρονες γυναίκες γιατί είναι έτοιμες γρήγορα και μπορεί να είναι σνακ ή βραδινό.
Επόμενο άρθροΕύκολο Μωσαικό με ζαχαρουχο Γάλα