Αυτές είναι οι πιο νόστιμες πατάτες φούρνου! Αν δεν τα έχετε δοκιμάσει ποτέ, τότε πρέπει να τα δοκιμάσετε. Η οικογένειά σας θα τα λατρέψει! Είναι εύκολο να προετοιμαστούν και ταιριάζουν με σχεδόν οποιοδήποτε κύριο πιάτο.
Τα σχόλιά σας εκτιμούνται πραγματικά ❤️

Υλικά: 🛒

12 μικρές ολόκληρες πατάτες με φλούδα
Σκόρδο κόκκους ή σκόνη
Σκόνη κρεμμυδιού
100g τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
12 κύβοι βουτύρου
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
Φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός για γαρνίρισμα
12-Φλιτζάνια Muffin Pan

Μέθοδος:

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.
2. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες. Μαγειρέψτε σε βραστό νερό αλλά όχι εντελώς.
3. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να τις ακουμπάτε με το χέρι.
4. Κόβουμε τις πατάτες στη μέση κατά μήκος και τις κόβουμε σε φέτες.
5. Τοποθετούμε τις πατάτες στο ταψί για μάφινς όρθιες, ανοιχτές.
6. Αλείφουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με κόκκους σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού και αλατοπιπερώνουμε.
7. Βάλτε έναν κύβο βούτυρο στη μέση των πατατών και ψήστε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα,
μέχρι να γίνουν τραγανές και χρυσαφένιες οι πατάτες.
8. Βγάζουμε από το φούρνο και γεμίζουμε τη μέση των πατατών με τριμμένο τυρί μοτσαρέλα.
9. Επιστρέψτε στο φούρνο και ψήστε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
10. Βγάζουμε από το φούρνο, γαρνίρουμε με φρέσκο ​​ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Απολαμβάνω! 😊

Η Συνταγή/φωτο είναι από το Lolly’s Kitchen

Προηγούμενο άρθροΠανεύκολες Τυροτηγανίτες
Επόμενο άρθροΜοσχάρι τας κεμπάπ με χυλοπίτες