Μια συνταγή για τραγανούς κεφτέδες με κιμά και πατάτα που είναι το μυστικό της επιτυχίας σε κάθε τραπέζι. Με την προσθήκη πατάτας και συγκεκριμένων μπαχαρικών, αυτοί οι κεφτέδες γίνονται απίστευτα αφράτοι και ζουμεροί εσωτερικά, ενώ το εξωτερικό τους παραμένει τραγανό. Είναι το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων, και είμαι σίγουρη ότι θα το λατρέψεις
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Τραγανοί κεφτέδες με κιμά και πατάτα
Ανακάλυψε τη συνταγή για τραγανούς κεφτέδες με κιμά και πατάτα, που μένουν αφράτοι και ζουμεροί εσωτερικά. Ένα αγαπημένο φαγητό για μικρούς και μεγάλους, ιδανικό για το τραπέζι σας!
Ingredients
Για να φτιάξουμε τους κεφτέδες μας, θα χρειαστούμε:
- 650 γρ. Κιμά βοδινό
- 6 Πατάτες, τριμμένες
- 2 Κρεμμύδια, τριμμένα
- 2 Αυγά
- 1/2 ματσάκι Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι Δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. Αλάτι
- 1/2 κ.γ. Πιπέρι
- 1/2 κ.γ. Κανέλα
- Λάδι για το τηγάνισμα
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξεις αυτούς τους υπέροχους τραγανούς κεφτέδες με κιμά και πατάτα.
1. Πρώτα, τρίβω τις πατάτες στον τρίφτη και τις στραγγίζω πολύ καλά. αφήνω το υγρό σε ένα μπολ για λίγο, μέχρι να καθίσει στον πάτο το άμυλο. πετάω το νερό και κρατάω μόνο το άμυλο της πατάτας.
2. Έπειτα, τρίβω τα κρεμμύδια στον τρίφτη και τα στύβω για να φύγουν τα υγρά.
3. Παίρνω μια λεκάνη και βάζω τον κιμά, τις τριμμένες πατάτες, τα κρεμμύδια, τα αυγά, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και το άμυλο της πατάτας. ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί με τα χέρια μου, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
4. Αφήνω το μείγμα να "τραβήξει" τις γεύσεις και να σφίξει, για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο.
5. Πλάθω τους κεφτέδες σε στρογγυλό ή οβάλ σχήμα. τους τηγανίζω σε αρκετό καυτό λάδι, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο, τραγανό, χρυσαφένιο χρώμα.
Η Συνταγή είναι της κας Aigli Marnerou
Χρήσιμα Tips για τους Κεφτέδες
- Το άμυλο πατάτας: Η προσθήκη του αμύλου από τις πατάτες είναι το μυστικό για να κρατήσουν οι κεφτέδες το σχήμα τους και να γίνουν τραγανοί εξωτερικά.
- Ξεκούραση: Αφήνοντας το μείγμα να τραβήξει, οι γεύσεις δένονται καλύτερα και οι κεφτέδες γίνονται πιο αφράτοι. Μπορείς να το αφήσεις ακόμη και για 1-2 ώρες.
- Μπαχαρικά: Η κανέλα ταιριάζει απίστευτα στον κιμά και του δίνει μια ιδιαίτερη γεύση που θα θυμίζει κάτι από παλιά, παραδοσιακά κεφτεδάκια.








