Οι λουκουμάδες αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά της ελληνικής κουζίνας. Επιπλέον, αυτή η συνταγή θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τέλειους τραγανούς λουκουμάδες που θα ενθουσιάσουν όλη την οικογένεια. Ωστόσο, το μυστικό βρίσκεται στον αρωματικό σιρόπι κανέλας που τους συνοδεύει.


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Τραγανοί Λουκουμάδες με Σιρόπι

Μια πιατέλα γεμάτη με χρυσαφένιους, σιροπιαστούς παραδοσιακούς λουκουμάδες, περιχυμένους με μέλι.

Φτιάξε τους πιο τραγανούς και ζουμερούς παραδοσιακούς λουκουμάδες με μέλι και κανέλα, ακολουθώντας μια απλή και πετυχημένη συνταγή. Η μοναδική αυτή γεύση θα σας μεταφέρει πίσω στα παιδικά σας χρόνια, ενώ η εκτέλεση είναι τόσο εύκολη που θα τους φτιάχνεις ξανά και ξανά. Ετοιμάσου να τους απολαύσεις σε κάθε περίσταση!

Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Additional Time 30 minutes
Total Time 1 hour 5 minutes

Ingredients

Για το σιρόπι:

  • 2 κούπες νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 ξυλάκια κανέλας

Για τον χυλό:

  • 1 κούπα χλιαρό νερό
  • 1 κούπα χλιαρό γάλα
  • 3 κούπες αλεύρι
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτάλι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια ελαιόλαδο

Instructions

Προετοιμασία του Σιροπιού

Αρχικά, προετοιμάζω το σιρόπι βάζοντας σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και τα ξυλάκια κανέλας. Στη συνέχεια, αφήνω το μείγμα να βράσει για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρώς. Έπειτα, αφαιρώ την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει τελείως.

Παρασκευή του Χυλού για Λουκουμάδες

Σε μια μεγάλη λεκανίτσα, διαλύω πρώτα την μαγιά με το χλιαρό νερό και το χλιαρό γάλα. Μετά από αυτό, προσθέτω σιγά σιγά τη ζάχαρη, το αλάτι και το ελαιόλαδο ανακατεύοντας καλά. Ακολούθως, ρίχνω σταδιακά το αλεύρι συνεχίζοντας να ανακατεύω μέχρι να σχηματιστεί ένας ομοιόμορφος χυλός χωρίς κομματάκια. Τέλος, σκεπάζω το μπολ με μια πετσέτα και αφήνω τον χυλό να φουσκώσει για μισή ώρα σε ζεστό μέρος.

Τηγάνισμα των Λουκουμάδων

Όταν ο χυλός έχει φουσκώσει καλά, ζεσταίνω άφθονο ηλιέλαιο σε βαθύ τηγάνι. Στη συνέχεια, παίρνω με ένα κουτάλι μικρές ποσότητες χυλού και τις ρίχνω προσεκτικά στο καυτό λάδι. Έπειτα, τηγανίζω τους λουκουμάδες γυρίζοντάς τους από όλες τις πλευρές μέχρι να γίνουν χρυσαφί. Τέλος, τους αφαιρώ με μια τρυπητή κουτάλα και τους βάζω αμέσως στο κρύο σιρόπι.

Σερβίρισμα

Αμέσως μετά το τηγάνισμα, βυθίζω τους ζεστούς λουκουμάδες στο κρύο σιρόπι κανέλας για να απορροφήσουν όλη τη γλυκιά γεύση. Εάν επιθυμώ, προσθέτω από πάνω λίγο μέλι για επιπλέον γλυκιά νότα.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Χρήσιμα Tips 

  • Το σιρόπι: Είναι πολύ σημαντικό το σιρόπι να είναι κρύο και οι λουκουμάδες ζεστοί, γιατί έτσι θα γίνουν τραγανοί απ’ έξω και θα ρουφήξουν σωστά το σιρόπι.

  • Η θερμοκρασία του λαδιού: Φρόντισε το λάδι να είναι καυτό, αλλά όχι να καπνίζει. αν δεν έχει την κατάλληλη θερμοκρασία, οι λουκουμάδες θα ρουφήξουν πολύ λάδι και θα βαρύνουν.
  • Το μέλι: Η προσθήκη μελιού στο τέλος δίνει μια επιπλέον γεύση και λάμψη στους λουκουμάδες.