Τσιζ κέικ Μπακλαβα

Υλικά

για το σιρόπι:
100ml νερό
200 γρ ζάχαρη
1 στικ κανέλας
1 κ.σ. μέλι

για τη βάση:
200γρ μπισκότα
150 γρ καρύδια
180 γρ βούτυρο λιωμένο
1 κ.γλ. κανέλα
½ κ.γλ. γαρύφαλλο
2 κ.σ. ζάχαρη καστανή

για την κρέμα:
1 κγρ τυρί κρέμα
300 γρ ζάχαρη
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
200 ml κρύα κρέμα γάλακτος
4 αβγά
50 γρ αλεύρι

για τον Μπακλαβά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
200 ml βούτυρο λιωμένο
150 γρ καρύδια
1 κ.γλ. κανέλα
½ κ.γλ. γαρύφαλλο
2 κ.σ. ζάχαρη καστανή

Εκτέλεση

Για σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα προσθέστε 200γρ ζάχαρη 100 ml νερό 1 ξυλάκι κανέλας αφήστε να βράσει. Αφαιρέστε το δοχείο από τη φωτιά προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας μέλι και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.

Για βάση cheesecake:
Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων προσθέστε 200γρ μπισκότα και χτυπήστε μέχρι να αλεσθούν. Βάλτε σε να μπλεντερ 150γρ. Καρυδιά ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη γαρύφαλου 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν
Μεταφέρετέ τα στο μπολ με τα μπισκότα προσθέστε 180 ml λιωμένο βούτυρο συνδυάστε όλα τα υλικά μαζί το απλώστε ομοιόμορφα και αφήστε το να συνδυαστεί.


Βάλτε στο ψυγείο για 50 λεπτά ενώ προετοιμάζετε την κρέμα

Για κρέμα
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε τυρί κρέμας 300 γρ. Ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε 200 ml κρέμα γάλακτος και χτυπήστε με το μιξερ καλά, προσθέστε 4 αυγά και χτυπήστε ξανά. Προσθέστε 50 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις και χτυπάμε ξανά καλά
Αφαιρέστε την κρούστα από το ψυγείο και απλώστε ομοιόμορφα την κρέμα.


Βάλτε το τσερκι σε ένα  δεύτερο μεγαλύτερο ταψί ψησίματος προσθέτοντας ζεστό νερό
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c για 45 λεπτά και μετά χαμηλώστε στους 150c για 25 λεπτά. Μετά βάλτε στο ψυγείο όλη τη νύχτα

Για μπακλαβά:
Σε ένα μπλεντερ προσθέστε 150 γρ. Καρύδια 1 κουταλιά της σούπας κανέλα 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλο σκόνη, 2 κουταλιές της σούπας καφέ ζάχαρη και χοντεκόψτε.
Χρησιμοποιήστε τη βάση ενός δεύτερου σκεύους με αποσπώμενη βάση ως οδηγό για να κόψετε τα φύλλα ζύμης.


Χρειάζεστε 16 – 18 φύλλα ζύμης , χρειάζεστε επίσης 200 mL λιωμένο βούτυρο
Βουρτσίστε με το βούτυρο τη βάση της δευτερης φόρμας που ειναι στρωμένη με λαδόκολα
Βάλτε το πρωτο φύλλο, πασπαλίστε λίγο βούτυρο και βάλτε το δευτερο φύλλο
Επαναλάβετε τη διαδικασία:
Φύλλο -βούτυρο-φυλλό-βούτυρο μετά από 4 φύλλα πασπαλίζουμε λίγο από το Καρύδι
μείγμα.


Προσθέστε το πέμπτο φύλλο λίγο βούτυρο προσθέστε το έκτο φύλλο, ψιλοβρέχτε με βούτυρο έπειτα
πασπαλίζουμε λίγο από το μείγμα καρυδιού
Κόψτε σε 8 ίσες μερίδες και χρησιμοποιήστε το υπόλοιπο βούτυρο να ραντισετε απο πάνω


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 c για 25 έως 30 λεπτά
Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στον καυτό μπακλαβά και αφήστε το να ρουφήξει όλη τη νύχτα. Πριν το σερβίρετε βάλτε τον μπακλαβά πάνω στο cheesecake. Γαρνίρετε με μερικά μισά καρυδιάς εάν θέλετε

Κάντε εγγραφή στο Maria’s Pastry Ideas και Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΤούρτα Παγωτό Oreo…κανείς δεν θα πιστεύει ότι τη φτιάξατε εσείς
Επόμενο άρθροΣπέσιαλ πίτσα…με μία τρομερή ζύμη