Οι Τυροκροκέτες Τραγανές είναι ένα πιάτο που φέρνει στο μυαλό γιορτή και απόλαυση! Με την τραγανή τους κρούστα και το λιωμένο τυρί στο εσωτερικό τους, είναι ένα πειρασμός για όλους, μικρούς και μεγάλους. Είναι ιδανικές για ένα πάρτι, ένα μπουφέ ή απλά για να ικανοποιήσετε την ξαφνική σας λιγούρα για κάτι αλμυρό και λαχταριστό. Εγώ τις λατρεύω!
Υλικά για 15 τυροκροκέτες:
– 250 γρ. τυρί γκούντα
– 1 αυγό ολόκληρο
– 1 ασπράδι αυγού
– 25 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
– 15 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
– 1/4 κ.γ. αλάτι
– σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τριμμένο τυρί, αλεύρι, σιμιγδάλι, αυγό , ασπράδι μονο, αλάτι και ανακατεύουμε να φτιάξουμε μια ζυμη.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουνε 3-4 εκ σπορέλαιο και μόλις ζεσταθεί πλάθουμε και ρίχνουμε τις τυροκροκέτες στο λάδι.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Βγάζουμε σε μια χαρτοπετσέτα να στραγγίξει το λάδι και ειναι ετοιμεςςςςςςςςςς
Tips για τις Τέλειες Τυροκροκέτες Τραγανές
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν οι Τυροκροκέτες Τραγανές σας απίθανες! Χρησιμοποιήστε ένα τυρί που λιώνει καλά, όπως η γκούντα ή και το ένταμ, για να έχετε το επιθυμητό λιωμένο εσωτερικό. Είναι πολύ σημαντικό η θερμοκρασία του λαδιού να είναι σταθερή και μέτρια: αν είναι πολύ χαμηλή, οι κροκέτες θα απορροφήσουν πολύ λάδι και θα γίνουν βαριές, ενώ αν είναι πολύ υψηλή, θα καούν εξωτερικά χωρίς να ζεσταθεί καλά το εσωτερικό. Μην τις παραγεμίσετε στο τηγάνι, τηγανίστε σε δόσεις για καλύτερο αποτέλεσμα. Μπορείτε να τις συνοδεύσετε με μια απλή σάλτσα γιαουρτιού ή κέτσαπ.
Εγγραφείτε στο κανάλι της Konstantina’s Kitchen εδώ











