Ψωμάκια 

Υλικά

Για το ψωμί:
Αλεύρι – 4 φλιτζ
Νερό – 3 φλιτζάνια
Ξηρή μαγιά – 2 κουταλιές της σούπας
Αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού
Σουσάμι
Λάδι – 3 κουταλιές της σούπας
Ζάχαρη – 2 κουταλιές της σούπας

Για τη σάλτσα:
Νερό – 1 φλιτζάνι
Αλεύρι – 2 κουταλιές της σούπας

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μπολ τη μαγιά, τη ζάχαρη και ένα ποτήρι χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 15 λεπτά.
Μετά τα 15 λεπτά προσθέστε αλάτι και λάδι.
Σε ένα μεγαλύτερο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι και το προετοιμασμένο μείγμα μαγιας. Ζυμώνουμε τη ζύμη προσθέτοντας νερό κατά
διαστήματα.
Σ’ ένα λαδωμένο μπολ βάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 60 λεπτά.
Σε ένα τηγανι σε μετρια φωτια βάζουμε το νερο και αλευρι και ανακατευουμε να πηξει λίγο.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη την ανοιγουμε με τα χερια μας και μετα τα βουτάμε τα δαχτυλα στην σαλτσα με το αλευρι και κάνουμε αυλάκια με τα δάχτυλά μας και πασπαλίζουμε με σουμάμι


Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 C για 15 λεπτά.

Προηγούμενο άρθροΦιλέτο λαβράκι με πατάτες και φιστίκι Αιγίνης
Επόμενο άρθροΑν έχετε 1 αυγό, αλεύρι και γάλα, φτιάξτε αυτό το υπέροχο μπριός με σοκολάτα!