Τα Τυροπιτάκια με τη μοναδική τους ζύμη είναι το τέλειο σνακ για κάθε ώρα της ημέρας, είτε για το πρωινό, είτε για το σχολείο των παιδιών, είτε για ένα μπουφέ. Η γεύση τους είναι απίστευτη και η υφή τους τα κάνει να ξεχωρίζουν από όλα τα άλλα. Εγώ τα έχω εντάξει στην εβδομαδιαία μου ρουτίνα.

Απαραίτητα υλικά

1 ποτήρι ζεστό νερό (200 ml)
1 ποτήρι γιαούρτι (120 γραμμάρια)
1 πακέτο ξηρή μαγιά (10 γραμμάρια)
1 ποτήρι φυτικό λάδι (100 ml)
2 αυγά (ξεχωριστό ένα για να το αλείφουμε στον κρόκο)
4 ποτήρια αλεύρι (480 γραμμάρια)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (8 γραμμάρια)

Για ενδιάμεσα απο τα φύλλα:
Βούτυρο λιωμένο ή λάδι (150 γρ.)

Για τη γέμιση:
ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε το ζεστό νερό το γιαούρτι και τη μαγιά και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι 1 αυγό ολόκληρο και 1 κρόκο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης.
Μετά προσθέτουμε το μισό αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε έως ότου πάρουμε ένα πηχτό χυλό, ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι να ενσωματωθεί και ξεκινάμε να ζυμώνουμε με το χέρι έως ότου πάρουμε μία μαλακή ζύμη η οποία δεν κολλάει στο χέρι
Μόλις είναι έτοιμη τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσει σχεδόν θα διπλασιαστεί.

Βγάζουμε στον πάγκο μας αλευρώνουμε λίγο και την ζυμώνουμε λίγο να φύγει ο αέρας.
Στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε 4 κομμάτια τα οποία πλάθουμε σε μπαλάκια παίρνουμε ένα-ένα το μπαλάκι το ανοίγουμε ελαφρά με το χέρι μας και με τον πλάστη μετά κάνουμε ένα μεγάλο φύλλο πίτας (σταδιακά το αλευρώνουμε για να μην κολλάει στον πλάστη) και αφήνουμε κάθε φύλλο στην άκρη μέχρι να τα φτιάξουμε και τα τέσσερα.
Στη συνέχεια παίρνουμε ένα φύλλο και το πασπαλίζουμε με το λιωμένο βούτυρο και το αλείφουμε με ένα πινέλο σιλικόνης.

Από πάνω του βάζουμε το δεύτερο φύλο το τραβαμε λίγο με το χέρι να πάρει σχημα παραλληλόγραμμο.
Το βουτυρωνουμε και αυτό, και ξεκινάμε από τη μία άκρη και το τυλίγουμε σε σφιχτό ρόλο όλο το φύλο.
Στη συνέχεια το κόβουμε στη μέση και κάθε ένα κορδόνι το κόβουμε σε 6 κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα δίσκο.
Κάνουμε το ίδιο και με τα άλλα δύο φύλλα. Μόλις τελειώσουμε σκεπάζουμε το δίσκο για τον αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα.
Μετά παίρνουμε ένα-ένα τα κομματάκια τα ανοίγουμε ελαφρά σε ένα μικρό σπιτάκι βάζουμε μία κουταλιά φέτα τα διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο τα πιέζουμε στην άκρη να κολλήσει και τα βάζουμε στο ταψί που έχουμε στρωσει με χαρτί.

Συνεχίζουμε την ίδια δουλειά μέχρι να τα φτιάξουμε όλα. Μόλις τελειώσουμε τα αλείφουμε με αυγό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι ψήνουμε στους 190 βαθμούς περίπου για μισή ώρα και είναι έτοιμα

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα Τυροπιτάκια σας ακόμα πιο επιτυχημένα:

  • Η υφή: Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει. Το σωστό ζύμωμα είναι το μυστικό για μια αφράτη ζύμη.
  • Το βούτυρο: Το λιωμένο βούτυρο ανάμεσα στα φύλλα είναι αυτό που θα τους δώσει την απίστευτη, στρωτή υφή του κρουασάν.
  • Το ψήσιμο: Μην παραλείψετε το άλειμμα με το ασπράδι και το ψήσιμο στους 190°C, γιατί αυτό θα τους δώσει το τέλειο χρυσαφένιο χρώμα και την τραγανή όψη.
  • Η γέμιση: Μην παραγεμίσετε τα τυροπιτάκια, γιατί μπορεί να ανοίξουν κατά το ψήσιμο. Πιέστε καλά τις άκρες με τα δάχτυλά σας για να κλείσουν ερμητικά.

Απίστευτα !!! Καλή επιτυχία σε όσους θα προσπαθήσουν.