Τα Τυροπιτάκια Κουρού της κας Navrozidou Simela  είναι σκέτη απόλαυση και γίνονται τόσο αφράτα που θα εξαφανιστούν αμέσως από το τραπέζι, καθώς αυτή τη συνταγή της την είχε δώσει μία κυρία  στην Αμερική και την κρατάει ακόμα. Έχω επιχειρήσει να φτιάξω και άλλες συνταγές, αλλά δεν έβγαιναν τόσο καλά, διότι σκάγανε από πάνω, άρα εμπιστεύομαι πλέον μόνο αυτήν την τέλεια ζύμη με τη μαγιά.


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Τυροπιτάκια Κουρού

Τυροπιτάκια Κουρού

Φτιάξτε τα πιο αφράτα και νόστιμα Τυροπιτάκια Κουρού με τη μυστική συνταγή που δεν σκάνε ποτέ στο ψήσιμο! Εύκολη ζύμη με μαγιά και πλούσια γέμιση τυριών.

Prep Time 20 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 45 minutes

Ingredients

Για τη ζύμη

  • 2 Φλιτζάνια του τσαγιού - γάλα χλιαρό
  • 1 Φλιτζάνι του τσαγιού - ελαιόλαδο
  • 2 Κουταλιές της σούπας - μαγιά ξερή
  • 1 Κουταλάκι - ζάχαρη
  • Λίγο - αλάτι
  • 2 - αυγά
  • 6 Φλιτζάνια του τσαγιού - αλεύρι

Για τη γέμιση

  • 1/2 Κιλό - φέτα
  • 1/2 Κιλό - ανθότυρο
  • 2 με 3 - αυγά

Για το άλειμμα

  • 1 - αυγό
  • λίγο - γάλα

Instructions

Προετοιμασία της Μαγιάς και της Ζύμης.

Βάζω σε μία λεκάνη πρώτα το χλιαρό γάλα και ρίχνω τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύω πολύ καλά, ώστε να διαλυθεί η μαγιά, και προσθέτω όλα τα άλλα υλικά για τη ζύμη. Ζυμώνω καλά με τα χέρια μου, για να γίνει η ζύμη λεία και ομοιογενής, και την αφήνω σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.

Προετοιμασία της Γέμισης και Πλάσιμο.

Στο μεταξύ, ετοιμάζω τη γέμιση, θρυμματίζοντας τη φέτα και το ανθότυρο και ανακατεύοντάς τα με τα αυγά. Παίρνω λίγη ζύμη στο χέρι μου, την ανοίγω στην παλάμη μου και βάζω μέσα μία κουταλιά από τη γέμιση, έπειτα το κλείνω σφιχτά. Χτυπάω ένα αυγό με λίγο γάλα και αλείφω τα Τυροπιτάκια Κουρού από πάνω, πριν τα βάλω στον φούρνο.

Ψήσιμο.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 195 βαθμούς Ελλάδος ή 385 Φαρενάιτ στην Αμερική, για να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα και να είναι έτοιμα.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για τα Τυροπιτάκια Κουρού

Γάλα Χλιαρό: Το γάλα πρέπει να είναι χλιαρό (όχι καυτό) διότι αυτό ενεργοποιεί σωστά τη μαγιά, άρα η ζύμη θα φουσκώσει πιο γρήγορα.

Κλείσιμο: Φροντίζω να κλείνω πολύ καλά τα τυροπιτάκια μου για να μη σκάσουν στο ψήσιμο, καθώς η γέμιση δεν πρέπει να βγει έξω.

Γέμιση: Μπορώ να προσθέσω λίγο πιπέρι ή λίγο δυόσμο στη γέμιση, για να δώσω ένα πιο έντονο άρωμα.

Φούρνισμα: Εάν ο φούρνος μου έχει αέρα, ψήνω στον αέρα στους 180-190 βαθμούς.


Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: