Δοκίμασα αυτά τα τυροπιτάκια με τη γιαγιά μου για πρώτη φορά και ενθουσιάστηκα. Έπρεπε να δοκιμάσω τη συνταγή και λειτούργησε. Ποιος θα πίστευε ότι κάτι τόσο απλό θα μπορούσε να είναι τόσο νόστιμο;

Τυροπιτάκια μπουκίτσες

Συστατικά 4 άτομα

300-320g αλεύρι
250g βούτυρο (μπορεί επίσης να μαργαρίνη) σε θερμοκρασία δωματίου.
250 γρ φέτα
Κρόκοι αυγού και σουσάμι για πάνω

Παρασκευή

1. Χτυπήστε πρώτα σε ένα μίξερ βασης  250 γραμμάρια αλεύρι με 250 γραμμάρια βούτυρο
2. Προσθέστε τη φέτα και χτυπήστε τα όλα μαζί. Εάν η ζύμη είναι κολλώδης, προσθέστε περισσότερο αλεύρι.
3. Αφήστε τη ζύμη για 20 λεπτά στο ψυγείο, και μετά  απλώστε σε μια
αλευρωμένη επιφάνεια ζυμώστε την ελαφρώς, ανοιξτε την σε 1,5 εκ πάχος και κόψτε τα τυροπιτάκια (είμαι ένα ποτήρι μπράντυ). Καλύψτε με κρόκο αυγού και πασπαλίστε με σουσάμι.


4. Ψήστε στους 180 ° C για περίπου 20 λεπτά.

Η Συνταγή είναι το https://www.coolinarika.com/

 

Προηγούμενο άρθροΥπέροχη Κοτόπιτα με κολοκύθι…η εκτέλεση σε μία γραμμή
Επόμενο άρθροΤηγανητά κολοκυθάκια σε ένα υπέροχο σάντουιτς ανάμεσα σε τυρί και ζαμπόν