Αυτή η συνταγή για τυροπιτάκια χωρίς φύλλο είναι ιδανική για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα νόστιμο και γρήγορο φαγητό ή συνοδευτικό , χωρίς να αφιερώσουν πολύ χρόνο στην κουζίνα.

Υλικά:

500 γρ. αλεύρι φαρινάπ
2 κουταλάκια μπέικινγκ
160 ml καλαμποκέλαιο
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
400 γρ. φέτα τριμμένη
50 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
2 αυγά
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικινγκ, το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέστε το καλαμποκέλαιο και το γιαούρτι και ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Προσθέστε τη φέτα και τη μοτσαρέλα και ανακατέψτε απαλά.
Χωρίστε τη ζύμη σε 15-20 ίσα μέρη.
Πλάθετε κάθε μέρος σε μπαλάκι και μετά το πιέζετε με το χέρι σας για να σχηματίσετε ένα πλακέ τυροπιτάκι.
Τοποθετήστε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Αλείψτε τα τυροπιτάκια με το χτυπημένο αυγό.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τυροπιτάκια με αφράτη ζύμη

Τυροπιτάκια με αφράτη ζύμη

Πραγματικά, κάθε μπουκιά είναι μια απόλαυση! Η ζύμη, με βάση το γιαούρτι, είναι αφράτη και μαλακιά, αγκαλιάζοντας τρυφερά τη γέμιση τυριού. Η γεύση είναι πλούσια και ισορροπημένη, με το αλμυρό τυρί να δένει τέλεια με την υπόγλυκη ζύμη.

Ενθουσιάστηκα με:

  • Την αφράτη υφή της ζύμης: Ήταν τόσο ελαφριά και αέρινη, που έλιωνε στο στόμα.
  • Την πλούσια γεύση: Το τυρί ήταν τόσο νόστιμο και η ζύμη είχε μια υπέροχη, ελαφρώς γλυκιά γεύση.

  • Την ευκολία στην προετοιμασία: Η συνταγή ήταν απλή και εύκολη, χωρίς περίπλοκες διαδικασίες.
  • Την ευελιξία: Μπορείς να προσθέσεις ό,τι υλικά θέλεις στη γέμιση, για να δημιουργήσεις τυροπιτάκια με τη δική σου προσωπική σφραγίδα.

Σίγουρα θα τα ξαναφτιάξω!

Υλικά

για τη ζύμη:

1 ποτήρι χλιαρό γάλα
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
700-800 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Χλιαρό νερό (όσο πάρει)

για τη γέμιση:

500 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
1 αυγό
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι

Για την επάλειψη:
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας νερό

Εκτέλεση:

Για τη ζύμη:

Σε ένα μπολ, διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρό γάλα. Αφήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε το χλιαρό νερό, το ηλιέλαιο, το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
Ζυμώνουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1-2 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Για τη γέμιση:

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη φέτα, το αυγό, το πιπέρι και το γιαούρτι.
Συναρμολόγηση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 16-20 ίσα μέρη.
Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε ένα στρογγυλό φύλλο με διάμετρο περίπου 12 εκατοστών.
Τοποθετούμε 1-2 κουταλιές της σούπας από τη γέμιση στο κέντρο κάθε φύλλου.
Διπλώνουμε τα φύλλα σε μισοφέγγαρα ή κλείνουμε τις άκρες τους, δημιουργώντας πουγκάκια.
Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Χτυπάμε το αυγό με το νερό και αλείφουμε τα τυροπιτάκια.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Συμβουλές:

Μπορείτε να προσθέσετε στην γέμιση ψιλοκομμένο άνηθο, μαϊντανό ή ρίγανη.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη φέτα με άλλο τυρί της αρεσκείας σας, όπως κεφαλοτύρι, γκούντα ή τυρί κρέμα.
Μπορείτε να ψήσετε τα τυροπιτάκια και σε τηγάνι με καυτό λάδι.
Τα τυροπιτάκια μπορούν να φυλαχθούν σε αεροστεγές δοχείο για 2-3 ημέρες.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της κας Παλμιρα Αριστου