Τυροπιτάκια

Τυροπιτάκια βραχάκια Γρήγορα, εύκολα και το σημαντικότερο νόστιμα, για να απολαύσετε χωρίς κόπο!

Είτε ψάχνετε για ένα σνακ της στιγμής, είτε θέλετε να φτιαξετε κάτι για το γραφείο, αυτά τα τυροπιτάκια είναι η ιδανική λύση. Χρειάζονται ελάχιστα υλικά και χρόνο προετοιμασίας, ενώ το αποτέλεσμα είναι πάντα αφράτο, τραγανό και γευστικό.

Σας προκαλώ να δοκιμάσετε αυτή την εύκολη συνταγή και να απολαύσετε ζεστά, τυροπιτάκια γρήγορα και εύκολα!

Υλικά:

  • 1 αυγό
  • 250 γραμμάρια γιαούρτι
  • 250 γραμμάρια καλαμποκέλαιο
  • Λίγο πιπέρι
  • 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 350 με 400 γραμμάρια χονδροκομμένη φέτα

Εκτέλεση:

  1. Σε μια λεκάνη, χτυπήστε το αυγό με το γιαούρτι και το καλαμποκέλαιο.
  2. Προσθέστε το πιπέρι και σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
  3. Προσθέστε τη φέτα και ζυμώστε ελαφρά μέχρι να ενσωματωθεί ομοιόμορφα.
  4. Φτιάξτε μπαλάκια από τη ζύμη, σε μέγεθος που θέλετε.
  5. Χτυπήστε ένα αυγό σε ένα μπολ και αλείψτε τα μπαλάκια με ένα πινέλο.
  6. Ψήστε τα τυροπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.

Συμβουλές:

  • Αν θέλετε τα τυροπιτάκια σας να γίνουν πιο τραγανά, μπορείτε να τα ψήσετε στους 200°C για 20 λεπτά.
  • Σερβίρετε τα τυροπιτάκια ζεστά ή κρύα, ως σνακ ή συνοδευτικό.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της κας Παλμιρα Αριστου

Προηγούμενο άρθροΛαχανοντολμάδες
Επόμενο άρθροΤούρτα με ινδοκαρυδο.. πανεύκολη & πεντανόστιμη