Αν σας αρέσει η συνταγή μας, Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!

Αν υπάρχει ένα φαγητό που λατρεύουν όλοι, μικροί και μεγάλοι, είναι τα τυροπιτάκια! Είναι το τέλειο σνακ για κάθε ώρα της ημέρας, για το σχολείο, τη δουλειά, ή ακόμα και για ένα γρήγορο κέρασμα όταν έρχονται φίλοι. Σήμερα θα σας δείξω μια συνταγή για τυροπιτάκια που είναι τόσο εύκολη και γρήγορη, που θα τη φτιάχνετε ξανά και ξανά!

Τυροπιτάκια Express

Τυροπιτάκια Express

Φτιάξτε τα πιο γρήγορα και νόστιμα τυροπιτάκια με λίγα υλικά! Ιδανικά για σνακ, κολατσιό ή πάρτι. Δείτε τη συνταγή και εντυπωσιάστε!

Prep Time 15 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 40 minutes

Ingredients

  • 1 κεσεδάκι λάδι (ελαφρύ, π.χ. ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο)
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι (περίπου 200 γρ., ό,τι λιπαρά θέλετε)
  • 1 αυγό
  • 300 γραμμάρια φέτα (σπασμένη με τα χέρια)
  • 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Λίγο πιπέρι (περίπου ½ κουταλάκι του γλυκού, ανάλογα με τα γούστα σας)

Instructions

  1. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε λάδι, γιαουρτάκι και ένα αυγό. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σπασμένη φέτα με τα χέρια, εναλλάξ με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Προσθέτουμε επίσης λίγο πιπέρι.
  3. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια. Αλλείφουμε τα μπαλάκια με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου είκοσι πέντε λεπτά.

Η Συνταγή είναι της κας Palmira Aristou

Notes

Για να γίνουν τα τυροπιτάκια σας ακόμα πιο νόστιμα, έχω μερικά τιπς για εσάς:

Αντί για φέτα: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα τυριά που σας αρέσουν, όπως ανθότυρο, μυζήθρα, ή ένα μείγμα από διάφορα τυριά.

Πρόσθετα αρώματα: Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο φρέσκο δυόσμο ή ρίγανη στη ζύμη για έξτρα άρωμα.

Αποθήκευση: Τα τυροπιτάκια διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο για 2-3 μέρες. Μπορείτε να τα ζεστάνετε λίγο στον φούρνο πριν τα σερβίρετε ξανά.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή