Ψωμάκια σκόρδου με τυριά

Συστατικά

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
3 / 4-1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές αλατισμένο βούτυρο
1 κουταλιά κάποιο μείγμα μπαχαρικών που σας αρέσει (προαιρετικά)
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
2 φλιτζάνια τριμμένο μείγμα τυριών που σας αρέσουν (κασέρι, γραβιέρα κ.λπ. ή μοτσαρέλα, έμενταλ, γκούντα)
1/2 κουταλιά της σούπας παρμεζάνα
μαϊντανό για γαρνιτούρα
Προαιρετικά: ζεστή σάλτσα πίτσας για σερβίρισμα

Οδηγίες

Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και
προσθέστε αργά νερό.
Ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί η ζύμη.
Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας ζυμώστε για ένα λεπτό και σχηματίστε μια μπάλα.
Απλώστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ξεχωριστό μπολ και μεταφέρετε τη ζύμη πίτσας σε αυτό το μπολ. Καλύψτε με πετσέτα για 1 ώρα ή έως ότου διπλασιαστεί η ζύμη.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Ανοίξτε τη ζύμη στον πάγκο σας ή σε ταψί.
Προσθέστε βούτυρο μειγμα μπαχαρικών (εάν χρησιμοποιήτε)και σκόνη σκόρδου σε ένα μικρό μπολ και βαλτε σε φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει.
Χτυπάμε μαζί και μετά βουρτσίζουμε στη ζύμη.
Στη συνέχεια πασπαλίζουμε τη ζύμη με τεμαχισμένο τυρί και στη συνέχεια παρμεζάνα. Τέλος, πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
Ψήνουμε για 15-17 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη και το τυρί λιώσει.
Κόψτε την ζύμη σε μπαστούνια και σερβίρετε με ζεστή σάλτσα πίτσας, αν θέλετε.

Είναι πεντανόστιμο

ΠΗΓΗ: grandbaby-cakes.com

Προηγούμενο άρθροΗ Τυρόπιτα της Μακεδονίτισσας γιαγιάς (Παλιά συνταγή)
Επόμενο άρθροΤα Αυθεντικά Ρολάκια μελιτζάνας σε ποιότητα εστιατορίου