Αυτή η συνταγή για τα τυροπιτάρια είναι εύκολη και νόστιμη, και φτιάχνει αφράτα και τραγανά τυροπιτάρια που δεν ρουφούν καθόλου λάδι.

Υλικά:

500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
1 ποτήρι του νερού ζεστό νερό
500γρ τυρί φέτα, θρυμματισμένο
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και το ξύδι.
Προσθέστε το ηλιέλαιο και το ζεστό νερό, και ζυμώστε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
Σκεπάστε τη ζύμη με μια πετσέτα και αφήστε τη να ξεκουραστεί για 1 ώρα σε ζεστό μέρος.
Χωρίστε τη ζύμη σε 8 ίσα μέρη και πλάστε τα σε μπαλάκια.
Ανοίξτε κάθε μπαλάκι στην μεση τοποθετήστε μια κουταλιά της σούπας τυρί φέτα
στο κέντρο του φύλλου.
Κλεινουμε το ζυμαρι για να κλείσετε τη γέμιση.
Χρησιμοποιήστε τον πλάστη για να ανοίξετε ξανά το τυροπιταρι σε σχήμα πιάτου.
Ζεστάνετε το ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Τηγανίστε τα τυροπιτάκια για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
Στραγγίξτε τα τυροπιτάκια σε χαρτί κουζίνας.
Είναι πολύ μαλακά και χωρίς να έχουν ρουφάνε καθόλου λάδι! !

Η Συνταγή είναι της κας Aferdita Vladi

Προηγούμενο άρθροΤουρλού με κρέας στο φούρνο
Επόμενο άρθροΤεμπελοτυρόπιτα, τυρόψωμο, τυρόπιτα χωρίς φύλλο