Ένα εξαιρετικό πιάτο γεμάτο γεύση και χρώμα! Το κάρυ δίνει μια ωραία πινελιά στα λαχανικά και το κους κους, ενώ η υφή του πιάτου είναι τέλεια. Σίγουρα θα το ξαναφτιάξω!
Υλικά για 2 άτομα
ένα κολοκυθάκι
μια μελιτζάνα
μια πιπεριά
ένα καρότο
μια ντομάτα για σαλάτα
κολοκύθα (περίπου 100 γρ. προαιρετικά)
σκόνη κάρυ για γεύση
Αλάτι για γεύση.
πιπέρι όσο χρειάζεται.
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
δύο ποτήρια κουσκούς, που ισοδυναμεί με περίπου 120 γρ.
ζεστό (όχι βραστό) νερό
Προετοιμασία
Η συνταγή είναι πολύ απλή και γρήγορη, και περιλαμβάνει δύο φάσεις. Το πρώτο, λίγο πιο περίτεχνο, είναι αφιερωμένο
στο μαγείρεμα λαχανικών σε τηγάνι. Το δεύτερο, απλό και γρήγορο, αφιερωμένο στο κους κους.
Κόβουμε τα λαχανικά σε φέτες αρκετές, ώστε να ψηθούν πιο γρήγορα, εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε λίγο έξτρα παρθένο
ελαιόλαδο σε τηγάνι με λίγο κρεμμύδι, σέλινο και καρότο (σοταρουμε).
Μαγειρέψτε τα λαχανικά στην επιθυμητή υγρασία, προσθέτοντας λίγο νερό για να μην στεγνώσουν πολύ.
Καρυκεύστε τα λαχανικά με μια γενναία δόση κάρυ σε σκόνη, για να δώσετε αρώματα και μυρωδιές.
Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα, μπορείτε να προχωρήσετε στο μαγείρεμα του κουσκούς, που είναι πολύ εύκολο.
Γεμίζουμε δύο ποτήρια με κουσκούς και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Τώρα, πρέπει να προσθέσετε ζεστό, όχι βραστό νερό μέχρι να καλυφθεί τελείως το κουσκούς.
Σκεπάζετε το δοχείο με μεμβράνη και το αφήνετε για λίγα λεπτά, περίπου 3-5, ώστε το κουσκούς να απορροφήσει το νερό.
Θα το δείτε να αυξάνεται σημαντικά σε όγκο, να πήζει. Το σπάμε με ένα πιρούνι, ρίχνουμε τα λαχανικά στο μπολ και ανακατεύουμε καλά με το κουσκούς.
Το πιάτο σας είναι έτοιμο και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το βάλλετε σε μία φόρμα για να δώσετε ένα επιθυμητό σχημα εαν θέλετε, Μπορείτε να το απολαύσετε ίσως με μια ωραία παγωμένη μπύρα και την αγαπημένη σας τηλεοπτική σειρά στο Netflix.
ΥΓ: Αν σας περισσέψει, κρατήστε το στο ψυγείο και φάτε το και κρύο, θα είναι ακόμα καλύτερα.
Καλή Απόλαυση