H Συνταγή είναι της Annie & Jeff
Τα τυροπιτάρια με γιαούρτι είναι μια συνταγή που αγαπώ ιδιαίτερα, γιατί είναι εύκολη, γρήγορη και μας δίνει ένα αποτέλεσμα απίστευτα αφράτο και πεντανόστιμο. Είναι ιδανικά για ένα χορταστικό πρωινό, ένα ελαφρύ βραδινό ή ακόμα και για το κολατσιό των παιδιών. Με απλά υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας, δημιουργούμε ένα σπιτικό έδεσμα που θυμίζει τα παραδοσιακά μας τυρόψωμα. Εγώ τα φτιάχνω πολύ συχνά και γίνονται ανάρπαστα!
Υλικά για τα Τυροπιτάρια με Γιαούρτι
- 300 γρ. γιαούρτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού διττανθρακική σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 αυγό
- 30 ml λάδι (περίπου 2 κουταλιές της σούπας)
- Περίπου 400 γρ. αλεύρι
- 150 γρ. τυρί τριμμένο
- 100 γρ. θρυμματισμένη φέτα
- 1 αυγό (για τη γέμιση)
- Περίπου 100 γρ. αγελαδινό βούτυρο για το άλειμμα
Εκτέλεση της Συνταγής
Ετοιμάζω πρώτα τη γέμιση. Σε ένα μπολ, ανακατεύω καλά όλα τα υλικά της γέμισης (το τριμμένο τυρί, τη φέτα και το αυγό) μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Και τώρα η ζύμη. Βάζω το γιαούρτι και τη σόδα σε ένα μπολ και τα αφήνω να φουσκώσουν για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι. Τα ανακατεύω καλά με ένα σύρμα. Ξεκινάω να προσθέτω το αλεύρι κοσκινίζοντάς το. Μόλις η ζύμη γίνει μια σφιχτή μπάλα, τη μεταφέρω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Συνεχίζω το ζύμωμα μέχρι να έχω μια μαλακή και ελαφρώς κολλώδη ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο αλεύρι ενώ ζυμώνω.
Πλάθω τη ζύμη σε μια μπάλα και την ισιώνω ελαφρώς. Με ένα μαχαίρι ή μια σπάτουλα, κόβω τη ζύμη σε 8 τρίγωνα σαν πίτσα. Φτιάχνω μια μπάλα από κάθε κομμάτι ζύμης. Παίρνω μια μπάλα και με έναν πλάστη την ανοίγω σε κύκλο με διάμετρο περίπου 15 εκ. Τοποθετώ τη γέμιση στο κέντρο του κύκλου. Στη συνέχεια, μαζεύω τις άκρες του κύκλου στο κέντρο, πάνω από τη γέμιση, σαν να φτιάχνω ένα πουγκί.
Πιέζω ελαφρά με το χέρι μου για να σφραγίσω το πουγκί. Στη συνέχεια, το γυρίζω με τις άκρες προς τα κάτω. Και πάλι με τον πλάστη, ανοίγω τη ζύμη σε κύκλο με διάμετρο περίπου 20-23 εκ. Ζεσταίνω ένα τηγάνι με ένα μικρό κύβο βούτυρο μέσα. Μόλις λιώσει το βούτυρο, τοποθετώ το πλακέ τυροπιτάρι μέχρι να φρυγανιστεί. Μόλις ψηθεί από τη μία πλευρά, το αναποδογυρίζω από την άλλη πλευρά. Μόλις το ψωμί είναι έτοιμο, το τοποθετώ σε ένα φαρδύ πιάτο και ρίχνω από πάνω 1-2 λεπτές φέτες αγελαδινό βούτυρο. Με ένα πινέλο αλείφω καλά το βούτυρο σε όλη την επιφάνειά του. Στοιβάζω τα τυροπιτάρια το ένα πάνω στο άλλο για να ψηθούν στον ατμό.
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 40 λεπτά
Χρήσιμα Tips για τα Τυροπιτάρια
Για να ψηθούν καλά τα τυροπιτάρια με γιαούρτι από μέσα προς τα έξω, η ισχύς της εστίας πρέπει να είναι κάτω από τη μέση. Διαφορετικά, θα καούν εξωτερικά και θα μείνουν ωμά εσωτερικά.
Το βούτυρο καίγεται γρήγορα στο τηγάνι, οπότε μπορείτε να το ανακατέψετε με μερικές σταγόνες λάδι.
Στοιβάζοντας τα ζεστά τυροπιτάρια το ένα πάνω στο άλλο, διατηρούνται μαλακά και αφράτα.
For more delicious recipe go to here










