Τηγανίτες με μπανάνα
Ίσως, μια από τις πιο εκλεπτυσμένες κουζίνες είναι η ταϊλανδέζικη κουζίνα.
Μοιράζομαι μια συνταγή για ταϊλανδέζικες τηγανίτες με μπανάνες.
Συστατικά
Μπανάνες – 3-4 τεμάχια ανάλογα με το μέγεθος
Αλεύρι σίτου – 250 g ή περισσότερο/λιγότερο για το ζύμωμα της ζύμης
Αυγό – 1 τεμάχιο
Γάλα καρύδας – 50 ml
Βρασμένο νερό – 50 ml
Μια πρέζα αλάτι για γεύση
Ζαχαρουχο γάλα ή μέλι – για το ρίξιμο της τηγανίτας από πάνω
Λάδι – για τηγάνισμα
Πώς να μαγειρέψετε ταϊλανδέζικες τηγανίτες με μπανάνα
Ετοιμάζουμε τη ζύμη!
Πάρτε ένα βαθύ μπολ. Σπάστε ένα αυγό σε αυτό. Προσθέστε γάλα καρύδας και νερό. Ανακατέψτε τα πάντα.
Στη συνέχεια κοσκινίζουμε σταδιακά το αλεύρι από ένα σουρωτήρι. Φτιάχνουμε τη ζύμη. Θα πρέπει να έχουμε μια πολύ μαλακη ζύμη ως αποτέλεσμα. Η προκύπτουσα ζύμη πρέπει να γινει μπάλα και να τυλιχτεί σε μεμβράνη.
Αφήνουμε την τυλιγμένη ζύμη στην άκρη – για περίπου μία ώρα.
Στη συνέχεια, πρέπει να κόψετε τις μπανάνες.
Είναι απαραίτητο να κόψετε σε λεπτούς κύκλους. Σπάστε άλλα δύο αυγά σε ένα μπολ. Τα χτυπάμε.
Στο τέλος του καθορισμένου χρόνου ανοίγουμε τη ζύμη, τη χωρίζουμε σε κομμάτια και με τον πλάστη τα ανοιγουμε.
Η διάμετρος πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερη από το τηγάνι μας, πάνω στο οποίο θα ψηθούν οι τηγανίτες.
Βγάζουμε το τηγάνι μας. Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε μια σταγόνα λάδι σε αυτό. Το ζεσταίνουμε και βάζουμε τη
ζύμη μας πάνω. Η ζύμη πρέπει να αλείφεται με αυγο. Τοποθετήστε μια μπανάνα σε φέτες στη μέση της τηγανίτας.
Τυλίξτε τη τηγανίτα σε φάκελο. Μετά από αυτό, τηγανίζουμε τη τηγανίτα από κάθε πλευρά μέχρι να σχηματιστεί μια χαρακτηριστική
χρυσαφένια κρούστα. Αυτό το κάνουμε με όλα τα κομμάτια της ζύμης.
Οι προετοιμασμένες τηγανίτες με γέμιση μπανάνας πρέπει να διακοσμηθούν με ζαχαρουχο γάλα ή μελι
(μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σοκολατα, είναι επίσης νόστιμο!). Οι τηγανίτες μπανάνας είναι έτοιμες.
Καλή όρεξη!