Αυτή η συνταγή για Τυρόπιτα με κρέμα και φέτα είναι εύκολη και νόστιμη, με τραγανή ζύμη και πλούσια γέμιση από κρέμα γάλακτος και φέτα.

Υλικά:

Για τη ζύμη:

1 κιλό αλεύρι μανα
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
2 φλιτζάνια νερό
Για τη γέμιση:

500 γραμμάρια γάλα
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας βιτάμ
500 γραμμάρια φέτα, θρυμματισμένη
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Αλάτι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Ζύμη:

Σε μια μεγάλη λεκάνη, ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο.
Προσθέστε το ξύδι και το νερό σιγά σιγά, ζυμώνοντας με τα χέρια σας μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά, σκεπασμένη με μια πετσέτα.

Γέμιση:

Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το γάλα με το βιτάμ σε μέτρια φωτιά.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με λίγο νερό και 2 αυγά μέχρι να γίνει ένας χυλός.
Ρίξτε τον χυλό σιγά σιγά στο μείγμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα (οχι πολυ σφιχτή).
Αποσύρετε προσθέστε τη φέτα, το πιπέρι και αλάτι (αν χρειαστεί) στην κρέμα και ανακατέψτε καλά. Αφήστε την κρέμα να κρυώσει.

Συναρμολόγηση:

Χωρίζω την ζύμη σε δυο μπάλες ανοίγω το πρώτο ζυμάρι σε μεγάλο φύλλο βουτυρωνω καλα όλη την επιφάνεια.
Με ένα πιάτο που βαζω στην μέση κόβω σε κομμάτια το ζυμαρι επάνω στο τραπέζι
Βγάζω το πιατο και βαζω ολα τα φυλλα το ένα επάνω στο άλλο αφήνω στην ακρη
Το ίδιο κάνω και με το δεύτερο φύλλο και αφήνω στην άκρη για 15 λεπτά
Ανοίγω το πρώτο φύλλο όσο το ταψί μου βαζω την γέμιση σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο λαδωνω από πανω ψηνω στους 180 βαθμούς για 50λεπτα

Καλή απόλαυση

Η Συνταγή είναι της κας Λένα Αντωνίου

Προηγούμενο άρθροΒακαλάος ξαλμυριασμένος με κολοκυθάκια στην γάστρα
Επόμενο άρθροΑτζέμ πιλάφι (πιλάφι γλυκό με ρύζι και φιδέ)