Τυρόπιτα με φύλλα κρούστας

Υλικά:

1/2 κιλά φύλλα κρούστας για πίτα

Γέμιση:
180 g πολέντα (Σιμιγδάλι Καλαμποκιού)
90 g αλεύρι σίτου
100 g γιαουρτιού
90 ml λαδιού
4 αυγά
120 ml ανθρακούχου νερού
1 σακούλα μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
… Επιπλέον:
300 g τυριού φέτα
λάδι

Παρασκευή:

1. Γέμιση: Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε αλάτι και, χτυπάμε ελαφρά, (απλά για να ενώσουμε τα αυγά).
Προσθέστε γιαούρτι, λάδι και ανθρακούχο νερό, Συνδυάστε. Τέλος, προσθέστε ένα μείγμα πολέντα, αλεύρι και μπέικιν πάουντερ. Χτυπήστε καλά, με σύρμα, ώστε να μην παραμείνουν κομμάτια αλευριού.
2. Ταψί, μέγεθος 35x20cm, λιπάνετε καλά με λάδι. Χωρίστε τα φύλλα σε δύο ίσα μισά.
3. Πάρτε το πρώτο μισό των φύλλων και μετά βάλτε ένα φύλλο κρούστας στο ταψί, ραντίστε το με λάδι και βάλτε δύο τσαλακωμένα(τα σουρώνουμε) φύλλα κρούστας (το ένα δίπλα στο άλλο). Στη συνέχεια, απλώστε δύο, γεμάτες κουταλιές της γέμισης πάνω τους (μετρήστε πόσα φύλλα εχετε, στη συνέχεια διαιρέστε τη γέμιση έτσι ώστε να είναι παντού, ομοιόμορφα, κατανεμημένη και διαχωρίστε ένα μέρος για να επικαλύψετε την επιφάνεια). Συνεχίστε έως ότου εξαντληθεί το ήμισυ των φύλλων. Στη συνέχεια, από πάνω (η κρούστα πρέπει να επικαλυφθεί με γέμιση), τρίψτε το τυρί με το χέρι.

Συνεχίστε να βάζετε τα φύλλα και να επιστρώνετε (λάδι και γέμιση) και το άλλο μισό των φύλλων.
4. Κόψτε το σε κομμάτια, αν θέλετε, και ρίξτε την υπόλοιπη γέμιση σε κάθε κομμάτι. Χαράξτε τα κομμένα κομμάτια, με ένα μαχαίρι, λίγο, έτσι ώστε η γέμιση να φτάσει παντού …
5. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και ψήστε για 35 λεπτά (κάθε φούρνος είναι διαφορετικός, οπότε όταν η πίτα γίνει καφέ, δοκιμάστε με μια οδοντογλυφίδα εάν έχει ψηθεί). Βγάλτε την πίτα, καλύψτε το με ένα πανί κουζίνας και αφήστε το να κρυώσει.
6. Σερβίρετε με γιαούρτι, τυρί … και είναι νόστιμο χωρίς τίοποτα άλλο. Δοκίμασέ το, με αυτόν τον τρόπο να την κάνεις και θα έχεις μια πολύ, πολύ νόστιμη πίτσα.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΨωμάκια σαν από τον φούρνο
Επόμενο άρθροΜηλόπιτα με κρέμα…λιώνει στο στόμα