Αν ψάχνετε για μία συνταγή που είναι τόσο εύκολη που θα γίνει η αγαπημένη σας, τότε αυτή η τυρόπιτα  με φύλλο χωρίς πλάστη είναι ό,τι πρέπει! Ξέχνα τα πολλά ζυμώματα και το άνοιγμα φύλλου με τον πλάστη. Εδώ θα φτιάξουμε αφράτες και νόστιμες τυρόπιτες σε χρόνο μηδέν.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Τυρόπιτα με φύλλο χωρίς πλάστη

ρυσαφένια τυρόπιτα χωρίς πλάστη, φρεσκοψημένη, έτοιμη για σερβίρισμα

Μάθε πώς να φτιάχνεις λαχταριστή τυρόπιτα με φύλλο χωρίς πλάστη! Μια πανεύκολη συνταγή για αφράτες τυρόπιτες που θα σε ενθουσιάσει.

Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Additional Time 40 minutes
Total Time 1 hour 40 minutes

Ingredients

Για το Ζυμάρι:

  • 550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. νερό χλιαρό
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Λίγο ξύδι (περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού)

Για το Άλειμμα και τη Γέμιση:

  • Μαργαρίνη (όσο χρειαστεί, λιωμένη ή πολύ μαλακή)
  • Ηλιέλαιο (όσο χρειαστεί, για το μείγμα με τη μαργαρίνη)
  • Τυράκι (όσο θέλουμε, π.χ. φέτα θρυμματισμένη ή άλλο αλμυρό τυρί της επιλογής μας)

Instructions

Πώς θα φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη τυροπιτούλα χωρίς πλάστη:

  1. Σε μία λεκάνη βάζω το αλεύρι. Προσθέτω το χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο και λίγο ξύδι.
  2. Ζυμώνω όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ένα μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι.
  3. Χωρίζω το ζυμάρι σε 16 ίσα μπαλάκια.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά λιωμένη μαργαρίνη με ηλιέλαιο (περίπου ίσες ποσότητες ή λίγο περισσότερο ηλιέλαιο). Το μείγμα πρέπει να είναι αρκετό για να καλύψει τα μπαλάκια.
  5. Βουτάω το κάθε μπαλάκι ζύμης μέσα σε αυτό το μείγμα της μαργαρίνης και του ηλιέλαιου, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά.
  6. Αφήνω τα λαδωμένα μπαλάκια μέσα στο μπολ για περίπου 40 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν και να γίνουν πιο εύκολα στο άνοιγμα.
  7. Προθερμαίνω τον φούρνο μου στους 180-200°C (ανάλογα με το φούρνο μου).
  8. Παίρνω ένα ένα τα μπαλάκια και, στον πάγκο μου (ίσως ελαφρά λαδωμένο), τα ανοίγω σε πολύ ψιλό φύλλο χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια μου. Δεν χρειάζεται πλάστης, το ζυμάρι θα ανοίγει εύκολα.
  9. Βάζω στην ακρη του κάθε φύλλου λίγο τυράκι ρολαρω τυλιγω σε σαλιγκαρι.
  10. Τοποθετώ τις τυρόπιτες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  11. Ψήνω τις τυρόπιτες στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-30 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν όμορφα και να γίνουν τραγανές.
  12. Οι υπόλοιπες που δεν ψήνω, μπορώ να τις βάλω στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.

Η Συνταγή είναι της κας αναστ γεω

Notes

Tips για την Τέλεια Τυροπιτούλα χωρίς Πλάστη

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η τυροπιτούλα χωρίς πλάστη σας ακόμα πιο νόστιμη και αφράτη. Βεβαιωθείτε ότι το χλιαρό νερό δεν είναι καυτό, για να μην καταστρέψετε το αλεύρι και να βοηθήσετε το ζυμάρι να γίνει ελαστικό. Το ξύδι βοηθάει στο να γίνει το φύλλο πιο τραγανό. Μην παραλείψετε το βήμα με το μούλιασμα των μπαλακιών στο μείγμα μαργαρίνης-ηλιέλαιου, γιατί αυτό είναι το μυστικό για να ανοίξουν εύκολα με τα χέρια. Μπορείτε να βάλετε ό,τι αλμυρό τυρί θέλετε, ακόμα και να προσθέσετε λίγο πιπέρι ή ψιλοκομμένο δυόσμο για επιπλέον γεύση. Οι τυροπιτούλες που θα καταψύξετε μπορούν να ψηθούν απευθείας από την κατάψυξη, ίσως χρειαστούν λίγα λεπτά παραπάνω ψήσιμο.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή