Ρολά με πράσο & τυριά τυλιγμένα σε παραδοσιακό φύλλο

Υλικά 

1 πακέτο Ζαγορίσιο παραδοσιακό φύλλο για πίτες (ή ανοιγουμε δικό μας σπιτικο φύλλο)

300 γρ. ψιλοκομμένο πράσο
400 γρ. φέτα θρυμματισμένη
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
μια πρέζα πιπέρι
60 ml ελαιόλαδο
5 κ.σ. λιωμένη μαργαρίνη για το άλειμμα των φύλλων

αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων

Εκτέλεση

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο πράσο και σοτάρουμε για 6-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσει, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι θα την κάνει πιο πικάντικη
Κατεβάζουμε από τη φωτιά το πράσο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα προσθέτουμε τη γραβιέρα και το αυγό καλά και μετα προσθέτουμε το σοταρισμένο πράσο και ανακατεύουμε

Αλειφουμε με μαργαρίνη 1 φύλλο (30χ40 εκ) 
Βάζουμε κατά μήκος και από τη μία και από την απέναντι πλευρά του φύλλου γέμιση με κουτάλι.
Τυλίγουμε και από τις δύο πλευρές το φύλλο, ώστε τα δύο ρολά να συναντηθούν στη μέση.
Τσακίζουμε τις άκρες ώστε να μην αδειάσει ή γέμιση και της μπήγουμε από κάτω.
Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολα.
Ομοίως φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα διπλά ρολά.
Αλειφουμε την πιτα με μαργαρίνη και ψήνουμε στους 180ºC για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν

Σε περίπτωση που έχουμε δικια μας ζυμη για φύλλο

Βάζουμε την ζύμη πάνω σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια πασπαλίζουμε με αλεύρι ανοίγουμε ένα μακρόστενο φύλλο με διαστάσεις 40 X 30 cm κατά τη διάρκεια που ανοίγουμε το φύλλο ενδιάμεσα αλευρώνουμε
Χρησιμοποιώ τον πλάστη για να μετρήσουμε και να προσαρμόσουμε το φύλλο στις διαστάσεις του ταψιού
Στη μία άκρη μ ενα κουτάλι βάζουμε γέμιση κατά μήκος των μικρότερων πλευρών του Φύλλου (αφήνουμε πάντα τη γέμιση να κρυώσει εντελώς πριν την βάλουμε αλλιώς θα μουσκέψουν τα φύλλα και μετά το ψήσιμο θα έχουμε λασπωμένη υφή)
Ξεκινάμε και τυλίγουμε σε ρόλο και από τις δύο άκρες έως ότου συναντηθούν τα ρολά στη μέση του φύλλου
Μεταφέρουμε τα ρολά σε ρηχό ταψί με διαστάσεις 40 X 30 cm που έχουμε στρώση με λαδόκολα
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο έως ότου γεμίσουμε το ταψί ο αριθμός και ό τυπος του φύλλου της κάθε πίτας διαφέρει. Ανάλογα με τον τύπο και τη γέμιση έχουμε πίτες με 1 χοντρό φύλλο με 2 φύλλα αλλά και με περισσότερα όσο περισσότερο φύλλα έχουμε τόσο πιο λεπτά πρέπει να είναι.
Αλείφουμε τα ρολά μας με λιωμένη μαργαρίνη ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΑρνάκι Κλέφτικο όπως το φτιάχνω εγώ
Επόμενο άρθροΠροφιτερόλ. Είναι αδύνατο να μην ερωτευτείς αυτή τη συνταγή.