Η Συνταγή είναι από το κανάλι CuzinaGias συνηθισμένοι στη νοστιμιά.

ΥΛΙΚΑ

2 φύλλα χωριάτικα
6-7 κ.σ. ελαιόλαδο
150 γρ. φέτα ή μυζήθρα
70 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια (1 κουταλιά)
4 κουταλιές γάλα ή νερό για πάνω από το φύλλο μας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε ένα μπολ και τρίβουμε την φέτα. Προσθέτουμε την Φιλαδέλφεια και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε βάζουμε κι ένα αυγό προαιρετικά.

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το αλείφουμε καλά να πάει παντού. Βάζουμε το ένα φύλλο, ώστε να εξέχει στις άκρες του τηγανιού, χωρίς να έχουμε ανάψει ακόμα το μάτι της κουζίνας. Σημειώνουμε ότι η πίτα δεν θα τηγανιστεί αλλά θα ψηθεί. Βάζουμε 1-2 κουταλιές λάδι και απλώνουμε προσεκτικά την γέμιση τυριού να πάει παντού.

Από πάνω βάζουμε το δεύτερο φύλλο και το λαδώνουμε.

Στην συνέχεια, κλείνουμε την πίτα με τα κομμάτια που εξέχουν από το τηγάνι, και τα λαδώνουμε και αυτά ελαφρώς.

Τέλος, βρέχουμε το φύλλο με 4 κουταλιές περίπου γάλα, για να μαλακώσει λίγο το φύλλο (κυρίως στις άκρες που είναι διπλωμένο).

Ανάβουμε το μάτι σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό και μετά την χαμηλώνουμε λίγο. Έπειτα, αρχίζουμε και κουνάμε το τηγάνι. Θα χρειαστούν 5 με 6 λεπτά για να πάρει χρώμα το κάτω φύλλο μας. Ελέγχουμε ότι έχει το επιθυμητό χρώμα και γυρνάμε την πίτα (μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο λάδι πριν γυρίσουμε). Αφήνουμε να ψηθεί για περίπου άλλα 5 λεπτά κουνώντας το τηγάνι κάποιες φορές.

Αφού πάρει χρώμα το φύλλο μας η πίτα είναι έτοιμη να την καταναλώσουμε.

Η Συνταγή είναι από το κανάλι CuzinaGias συνηθισμένοι στη νοστιμιά

Προηγούμενο άρθροΑκατάστατη κουζίνα τέλος…όταν λείπετε από το σπίτι
Επόμενο άρθροΡιζοσαλάτα με λεμόνι…πολύ δροσιστική