Μπουρέκι με κιμά

Νόστιμο μπουρέκι λίγοι μπορούν να αντισταθούν. Αν και δεν ανήκει στην ομάδα των ελαφριών φαγητών, αυτό το μπουρέκι ετοιμάζεται πιο γρήγορα από το συνηθισμένο γιατί δεν χρειάζεται να απλώσετε τη ζύμη για αυτό.
Χρειάζεστε περίπου μία ώρα για να το ετοιμάσετε ένα γεύμα, αλλά και σημαντικά λιγότερο κόπο από οποιοδήποτε άλλο. Λοιπόν, πιάστε δουλειά!

Συστατικά:

– 700 γραμμάρια κιμά
– Κρεμμύδια
– Πέντε αυγά
– 400 ml κρέμα γάλακτος
– 0,5 λίτρο μεταλλικού νερού
– αλάτι
– πιπέρι
– 500 γραμμάρια φύλλα κρούστας

Εκτέλεση

Σε ζεστό λάδι τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να αλλάξει χρώμα, αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με το γούστο μας.
Μόλις τα μπαχαρικά βγάλουν το άρωμα και το κρεμμύδι πάρει χρώμα, ξεκινήστε να φτιαχνετε το μπουρέκι.
Λαδώνουμε ένα ταψί βάζετε πρώτα 2 φύλλα μετά μια στρώση κρέας κατα μήκος της μιας πλευράς και τυλίγετε σε ένα σωλήνα και μετα τυλίξτε το μπουρέκι σε σχήμα σαλιγκαριού, τοποθετήστε το στο ταψί.
Συνεχίζετε μέχρι να εξαντλήσετε τα φύλλα και τη γέμιση.

Εν τω μεταξύ χτυπάμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι και μεταλλικό νερό και περιχύνουμε με το μπουρέκ και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜαλακά και νόστιμα ζαμπονοτυροπιτάκια…
Επόμενο άρθροΧοιρινό Κότσι με πατάτες baby στην γάστρα