Τυρόπιτα στο Τηγάνι είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Αυτή η συνταγή για Τυρόπιτα στο Τηγάνι είναι η τέλεια λύση για ένα γρήγορο και θρεπτικό πρωινό ή σνακ, αφού γίνεται σε λίγα μόλις λεπτά και δεν χρειάζεται καθόλου φύλλο. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Υλικά Συνταγής
Για τη βάση:
- 3 Αυγά
- 20 -30 γρ. Ελαιόλαδο
- 40 γρ. Αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης αλεσμένες στο μπλέντερ)
- 80 γρ. Γιαούρτι (πχ. κατσικίσιο)
Για τη γέμιση:
- 100 γρ. Φέτα (θρυμματισμένη)
- 50 γρ. Τριμμένη γραβιέρα (πχ. Νάξου)
Για το άρωμα και γαρνίρισμα:
- Θαλασσινό Αλάτι και φρεσκοτριμμένο Πιπέρι (όσο επιθυμείτε)
- Θυμάρι
- Ντοματίνια (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
Η διαδικασία βήμα-βήμα
1. Σε ένα βαθύ μπολ τοποθετούμε τα αυγά και χτυπάμε καλά.
2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την αλεσμένη βρώμη, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
3. Θρυματίζουμε την φέτα και την προσθέτουμε μαζί με τη γραβιέρα και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα της Τυρόπιτας στο Τηγάνι.
4. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι (περίπου 22-24 εκ.) και αδειάζουμε το περιεχόμενο. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κάτω πλευρά.
5. Γυρίζουμε την πίτα και από την άλλη με όποιο τρόπο μας βολεύει (π.χ. με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου ή καπακιού). Μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
6. Σερβίρουμε την Τυρόπιτα στο Τηγάνι ζεστή με φρέσκα ντοματίνια και θυμάρι.
Αναλυτικοί χρόνοι
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 6-8 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 16-18 λεπτά
Επιπλέον Χρόνοι: 0
Χρήσιμα Tips για τη συνταγή
Μικρά μυστικά επιτυχίας
Για να γίνει πιο αφράτη η Τυρόπιτα στο Τηγάνι, μπορείτε να προσθέσετε 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ στο μείγμα της βρώμης. Δοκιμάστε κι άλλες συνταγές με φέτα.
Αντί για αλεύρι βρώμης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι για όλες τις χρήσεις, απλά η βρώμη προσφέρει περισσότερες φυτικές ίνες. Δείτε και άλλες γρήγορες πίτες για έμπνευση.
Για να γυρίσετε την πίτα εύκολα, καλύψτε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο, αναποδογυρίστε το τηγάνι και μετά σύρετε την πίτα ξανά στο τηγάνι για να ψηθεί η άλλη πλευρά. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο σπιτικό pesto για έξτρα γεύση.
Σχετικές Συνταγές
ΠΗΓΗ: misshealthyliving.gr









