Τυρόψωμο από τα Χωριά της Ροδόπης

Απαραίτητα Υλικά (για ταψί μεγέθους 20 x 30 cm:)

200 g λευκού αλευριού,
250 g γιαούρτι,
170 g τυρί φετα τριμμένη,
100 ml ανθρακούχο νερό,
2 αυγά,
¾ κουταλάκι του γλυκού σόδα,
80 ml λάδι,
3 g αλάτι / 1/2 κουτ.
35 g βούτυρο,
½ κουταλάκι κύμινο,
1 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι και ηλιόσποροι
Λάδι για επάλειψη στο τηγάνι, αλεύρι για πασπάλισμα.

Εκτέλεση

Προετοιμασία: Βάλτε τη σόδα στο γιαούρτι, προσθέστε τα αυγά, ανθρακούχο νερό, λάδι, ανακατεύοντας συνεχώς.
Τέλος, προσθέστε αναμεμειγμενο αλεύρι και αλάτι σε μερίδες. Η ζύμη πρέπει να είναι λεία (χωρίς σβώλους). Η πυκνότητα πλησιάζει εκείνη της τηγανίτας
Λιπάνετε το κάτω μέρος του ταψιού 20 επί 30 cm με λάδι. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με αλεύρι. Ρίχνουμε τη ζύμη και κατανέμεται ομοιόμορφα.
Πασπαλίζουμε στην κορυφή με τριμμένο τυρί, σπόρους και κύμινο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμών για 22 λεπτά. Αφαιρέστε και λαδώστε με λιωμένο βούτυρο. Επιστρέψτε στο φούρνο για άλλα 5 λεπτά θα πρέπει να πάρει ένα ωραίο χρώμα στην κορυφή.
Αφαιρέστε, ψεκάστε με λίγο κρύο νερό και σκεπάστε για 10 λεπτά με μια πετσέτα.
Σερβίρετε ζεστό με γιαούρτι ή κεφίρ.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΓαλακτομπούρεκο σε Ρολάκια ….Από το Πλωμάρι της Λέσβου Παραδοσιακή Συνταγή
Επόμενο άρθροΤο Κεμπάπ του Σουλτάνου…Μία φορά πρέπει να το δοκιμάσετε