Σήμερα φτιάχνουμε το πιο γρήγορο και λαχταριστό τυρόψωμο αφράτο που έχετε δοκιμάσει, ένα πιάτο τόσο απλό που δεν χρειάζεται καν ζύμωμα, αφού η ζύμη του είναι αραιή. Χρησιμοποιούμε γιαούρτι και δύο διαφορετικά τυριά για να του δώσουμε απίστευτη γεύση, ενώ το μυστικό του είναι η ανάμειξη των υλικών. Αυτή η συνταγή είναι η τέλεια λύση για τις φορές που θέλετε κάτι νόστιμο και σπιτικό στο τραπέζι σας, αλλά δεν έχετε καθόλου χρόνο.


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Τυρόψωμο Αφράτο

Τυρόψωμο Αφράτο

Ανακαλύψτε το μυστικό για ένα απίστευτα αφράτο τυρόψωμο (τεμπελόπιτα), φτιαγμένο με γιαούρτι και δύο είδη τυριών! Αυτή η συνταγή δεν χρειάζεται ζύμωμα, γίνεται σε 10 λεπτά και είναι ιδανική για ένα γρήγορο και νόστιμο σνακ ή πρωινό. Δοκιμάστε το!

Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 50 minutes

Ingredients

  • Για ένα μεγάλο ταψί τυρόψωμο θα χρειαστείς:

Για τη ζύμη:

  • 2 κούπες γιαούρτι (πλήρες)
  • 2 κούπες γάλα
  • 1 ½ κούπες Φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
  • 1 κούπα βούτυρο (καλό, λιωμένο)
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (προαιρετικά, για έξτρα φούσκωμα)
  • Αλάτι και πιπέρι (ανάλογα με τη γεύση)
  • 1 αυγό

Για τη γέμιση και την επάλειψη:

  • 1 κούπα τριμμένη φέτα
  • 1 κούπα τριμμένη γραβιέρα
  • 1 αυγό (για την επάλειψη)
  • Ελάχιστο νερό (ή γάλα)
  • Σουσάμι (προαιρετικά, για πασπάλισμα)

Instructions

Ακολουθήστε τα βήματα για να φτιάξετε το τέλειο Τυρόψωμο χωρίς κόπο.

1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω καλά το γιαούρτι, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, το ελαιόλαδο και το ένα αυγό, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

2. Προσθέτω τη φαρίνα και το μπέικιν πάουντερ. ρίχνω επίσης αλάτι και πιπέρι.

3. Ανακατεύω με έναν αυγοδάρτη ή μια κουτάλα μέχρι να γίνει μια αραιή ζύμη (σαν χυλός), χωρίς να χτυπήσω πολύ.

4. Προσθέτω τις δύο κούπες τριμμένο τυρί (φέτα και γραβιέρα) και ανακατεύω απαλά για να πάνε παντού στη ζύμη.

5. Αδειάζω το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί.

6. Χτυπάω το δεύτερο αυγό με ελάχιστο νερό ή γάλα και αλείφω την επιφάνεια της ζύμης.

7. Πασπαλίζω με σουσάμι, αν θέλω, για περισσότερο άρωμα και τραγανή υφή.

8. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις (πάνω-κάτω), για περίπου 40 λεπτά.

9. Η πίτα είναι έτοιμη όταν έχει φουσκώσει και έχει πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Η Συνταγή είναι της κας Voula Xotzoudi

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Δοκιμάστε Επίσης:

Μιας και αγαπάτε τις εύκολες πίτες και τα αρτοσκευάσματα, σας προτείνω να δοκιμάσετε και τις παρακάτω συνταγές:

  • Συνταγή για Στριφτή Τυρόπιτα με σφολιάτα
  • Συνταγή για Εύκολα Τυροκούλουρα με γιαούρτι

     

    Χρήσιμα Tips για το Αφράτο Τυρόψωμο

    • Τυριά: Μην φοβηθείς να πειραματιστείς με άλλα τυριά, όπως κασέρι ή κεφαλοτύρι, για να δώσεις ακόμα πιο έντονη γεύση στο τυρόψωμο.
    • Υγρασία: Αν το γιαούρτι ή το γάλα σου είναι πολύ κρύα, η ζύμη μπορεί να γίνει πιο σφιχτή. προσπάθησε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
    • Μπέικιν: Αν χρησιμοποιήσεις αλεύρι για όλες τις χρήσεις αντί για φαρίνα, πρέπει οπωσδήποτε να προσθέσεις 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ.

    Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψησίματος

    • Χρόνος Προετοιμασίας: Περίπου 10 λεπτά.
    • Χρόνος Μαγειρέματος (Ψήσιμο): 40 λεπτά.
    • Συνολικός Χρόνος: Περίπου 50 λεπτά.
    • Επιπλέον Χρόνοι: Καθόλου.