Προϊόντα:

φρέσκο γάλα 1 κουπα
γιαούρτι 2 κ.σ.
αλεύρι στα 600 γρ
3 αυγά/1 κρόκος είναι για άλειμμα/
μαγιά ξερή 7 γρ
ζάχαρη 1 κουτ.γλ
αλάτι 1 κουτ.γλ
λάδι 2 κ.σ.
βούτυρο αγελάδος 80-100 γρ
φέτα 250 γρ
σουσάμι για πασπάλισμα

Παρασκευή:

Ρίξτε σε ένα βαθύ μπολ ανάμειξης γάλα, γιαούρτι, ζάχαρη, μαγιά ξερή. Ανακατευουμε.
Προσθέστε τα αυγά, λάδι, αλάτι και ανακατεύουμε ξανά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε στο μείγμα λίγο λίγο, ανακατεύουμε.
Μόλις το μείγμα αρχίσει να διαχωρίζεται από από τα πλευρά του μπολ, πασπαλίζουμε λίγο
αλεύρι στον πάγκο και ρίξτε το.

Ξεκινήστε να ζυμώνετε μια μαλακή ζύμη.
Αφήστε το να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μέρη και το πλάθετε σε μπαλάκια.
Με έναν πλάστη ανοίγουμε κάθε μπάλα σε κυκλικό φύλλο.

Τοποθετούμε σε χαρτί ψησίματος. Αλείφουμε το πρώτο φύλλο με λιωμένο βούτυρο
πασπαλίζουμε το τυρί και βάλτε το επόμενο φύλλο από πάνω.
Το ίδιο και με τα άλλα.
Αφήστε το πάνω φύλλο χωρίς λαδωμα.
Ανοίξτε ελαφρά με έναν πλάστη ολη την πιτα στο μέγεθος του ταψιου.
Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε 6-7 κομμάτια.
Στρίψτε κάθε κομματι απο τα 6.

Μαζί με το χαρτί μεταφέρετε στο ταψι.


Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει, για να διπλασιάσει τον όγκο του.
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Το τυρόψωμο ψήνεται στο φουρνο στους 180 βαθμούς, για 30-35 λεπτά.

H συνταγή είναι από το mytasted.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΜια κλασική μακαρούνα, όπως παλιά
Επόμενο άρθροΜπιφτέκια με ντομάτα