Τυρόψωμο πατάτας ψημένο σε τηγάνι

Τυρώδης γεύση και άρωμα, τέλεια συνδυασμένα με πατάτες.

✅ Υλικά

γάλα, 55 ml
αλεύρι, 100 γρ.
βούτυρο λιωμένο, 100 γρ.
μια πρέζα αλάτι
πατάτες, 1 τεμ.
Μοτσαρέλα
μαγιονέζα, 2 κ.σ.

✅ Πώς να μαγειρέψετε:

Ανακατεύουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με μια πρέζα αλάτι, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Ζυμώνουμε τη ζύμη, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Βράζουμε τις πατάτες και τις μετατρέπουμε σε πουρέ, ανακατεύουμε με τη μαγιονέζα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια στρώση (η διάμετρος είναι περίπου 22 cm), απλώνουμε το τριμμένο τυρί και τη πατάτα από πάνω, ξανα απλώστε με τυρί.

Τσιμπάμε τις άκρες της ζύμης προς τα πάνω ώστε να πάρουμε ένα πουγκι, το οποίο το γυριζουμε με την ραφη ανάποδα και το ανοιγουμε λίγο με έναν πλάστη.
Αλείφουμε το τηγανι με ένα κομμάτι βούτυρο, αλείφουμε το τυροψωμο και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει.
Αλείφουμε απο πάνω με βούτυρο και αναποδογυρίζουμε. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει.
Σερβίρετε με οποιοδήποτε γεύμα. Εξαιρετικό ως σνακ.

Στο εσωτερικό, μπορείτε να προσθέσετε χόρτα για γεύση, να πάρετε όποιο τυρί είναι.

Καλή όρεξη ❤️

ΠΗΓΗ: Вероника Баликова

Προηγούμενο άρθροΑνάποδο Κέικ Ανανα 
Επόμενο άρθροΕύκολο γεμιστό τσουρέκι!!!