Τυρόψωμο 

Μαλακό και αφράτο ψωμί γεμάτο με αλμυρή, κρεμώδη φέτα. Αυτό είναι ένα υπέροχο ψωμί! Τέλειο ως ορεκτικό, συνοδευτικό ή νόστιμο σνακ. Αυτό το τυροψωμο είναι πολύ εύκολο να φτιαχτεί

Υλικά

Για την μαγιά:
2 φλιτζάνια χλιαρό νερό (50 ° C) νερό
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 και 1/2 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαία μαγιά
1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Υπόλοιπα συστατικά:
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Η Γέμιση:
400 γραμμάρια φέτα

Επάλειψη:
60 gr βούτυρο, λιωμένο συν 2 κουταλιές κρέμα γάλατος ή γάλα
1 κουταλιά της σούπας (ή περισσότεροι) σουσάμι, προαιρετικά

Οδηγίες

Για τη μαγια:
Συνδυάστε όλα τα συστατικά στο μπολ ενός επιτραπέζιου μίξερ εφοδιασμένο με το εξάρτημα αγκίστρου.
Ανακατέψτε τα συστατικά μαζί με ένα κουτάλι ή χτυπήστε ελαφρά και αφήστε τα για 8-10 λεπτά. Σημείωση: Εάν στην κορυφή του μείγματος θα σχηματιστεί ένα φουσκωτό σύννεφο πετάξτε το μείγμα και ξεκινήστε με μια διαφορετική παρτίδα μαγιάς. Η μαγιά σπάνια πάει άσχημα, αλλά όταν το κάνει, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Συνδυάστε το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ και χτυπήστε ελαφρά μαζί.
Προσθέστε το μείγμα αλευριού μαζί με το ελαιόλαδο στο μείγμα μαγιας. Ζυμώστε με χαμηλή ταχύτητα για 10 λεπτά.
Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μεγάλο μπολ και καλύψτε με πλαστικό. Αφήστε στην άκρη σε ένα ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Αυτό συνήθως διαρκεί περίπου 1 και 1/2 έως 2 ώρες ανάλογα με τη θερμοκρασία.
Ρίξτε 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο πάνω στην επιφάνεια εργασίας σας και τρίψτε το τριγύρω. Αυτό δεν θα κολλήσει τη ζύμη.
Κόψτε τη ζύμη και μεταφέρετέ την στην επιφάνεια εργασίας. Πιέστε το με τα χέρια σας και διαμορφώστε το σε κύκλο 38 εκ. Τρίψτε τη φέτα και προσθέστε την πάνω στην ζύμη. Συγκεντρώστε τα άκρα του κύκλου και φέρετέ τα προς το κέντρο για να καλύψουν το τυρί φέτα. Ομαλοποιήστε την κορυφή και ισιώστε το. Αναποδογυρίστε τη ζύμη.
Πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι σιμιγδάλι πάνω από ένα ταψί ή στρώνουμε με χαρτί περγαμηνής.
Μεταφέρετε τη ζύμη με φέτα στο ταψί και πιέστε τη για να σχηματίσει ένας κύκλος με διάμετρο 30 εκ.

Καλύψτε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και αφήστε το να φουσκώσει για περίπου 30 λεπτά. Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο στους 220 ° C.
Μόλις η ζύμη είναι φουσκωμένη, αφαιρέστε την πετσέτα ή το πλαστικό περιτύλιγμα και κάντε μερικές δαχτυλιές στην κορυφή χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας.
Συνδυάστε το λιωμένο βούτυρο και την κρέμα σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε τα μαζί. Βουρτσίστε το μείγμα πάνω από τη ζύμη και πασπαλίστε τους σουσάμι από πάνω.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
Αφήστε το ψωμί να ξεκουραστεί για 15 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Η Συνταγή είναι από την dimitrasdishes.com

Δείτε εδώ ολόκληρο το video της Συνταγής

Προηγούμενο άρθροΠατατοκεφτέδες της κυρα Μαριώς
Επόμενο άρθροΠίτσα αλλιώς: Η βάση από πατάτα που θα σας ξετρελάνει!